Внимавајте: BOSCH i SIEMENS машините за садови предизвикуваат пожари

Машините за миење садови  од BOSCH i SIEMENS, произведени од 1999 до 2005 предизвикуваат пожари, поради технички неисправни елементи во процесот на производство. Досега вакви случаи биле регистрирани насекаде во светот. Досега во Македонија никој не пријавил дека имал ваков инцидент, но во светските медиуми наголемо се пушува. Производителите откако ја увиделе фабричката грешка решиле да спроведат кампања за предупредување на своите купувачи. Проценките се дека на пазарот има продадено околу 1 милион машини со ваква фабричка грешка и сите тие се со потенцијален ризик од пожари.

Во продолжение видете дел од фотографиите на вакви случаи.

1

2

3

Сите кои имаат во својот дом машини од овие брендови, произведени во овие години, не е лошо да ги контактираат овластените дистрибитери во Македонија.

Коментари

Популарно