Внимавајте: BOSCH i SIEMENS машините за садови предизвикуваат пожари

Машините за миење садови  од BOSCH i SIEMENS, произведени од 1999 до 2005 предизвикуваат пожари, поради технички неисправни елементи во процесот на производство. Досега вакви случаи биле регистрирани насекаде во светот. Досега во Македонија никој не пријавил дека имал ваков инцидент, но во светските медиуми наголемо се пушува. Производителите откако ја увиделе фабричката грешка решиле да спроведат кампања за предупредување на своите купувачи. Проценките се дека на пазарот има продадено околу 1 милион машини со ваква фабричка грешка и сите тие се со потенцијален ризик од пожари.

Во продолжение видете дел од фотографиите на вакви случаи.

1

2

3

Сите кои имаат во својот дом машини од овие брендови, произведени во овие години, не е лошо да ги контактираат овластените дистрибитери во Македонија.

ФОТО: Како за две години не користење Салата во ОУ Круме Кепески е толку руинирана?

Ова е салата за настава по физичко во О.У Круме Кепески во Кисела Вода.

Целосно е реновирана пред почетокот на учебната 2018/2019 година. Од тогаш, досега заради корона кризата е многу малку користена. Како е можно да е во ваква состојба?

Сноси ли некој одговорност во државава?

Испратено од загрижен родител

ВИДЕО: Во скопско Ѓорче Петров и Сарај воздухот е толку загаден дури пече на очи

Жителите од Ѓорче Петров 2 и Дексион се жалат дека на есен секој ден воздухот во нивната населба е толку загаден што кога ќе излезете надвор пече на очи како да е фрлен солзавец.

Велат дека не ги пуштаат децата да излегуваат надвор за да не мора да го вдишуваат загадениот воздух. Како потврда за истото ни испратија фотографии и снимки од актуелната состојба. Според нив димот доаѓа од населбата Сарај, пријавиле кај институциите, но велат со години никој не превзема ништо.

Сепак тие сакаат да останат анонимни

Популарно