Видео: Овие постапки може да ви го спасат животот

Веројатно некогаш ви се случило да јадете риба и да ви се заглави коска во грлото.  Коската некогаш не се забележув, бидејќи е навистина ситна.

Задолжително посетете го вашиот  лекар, но доколку не можете од било која причина да го сторите тоа – ова се некои од методите кои ќе ви помогнат.

Кашлајте – кашлањето е интинктивна реакција која може да ви помогне. Кашлањето може да помогне и коската да се исфрли на наједноставен начин.

Лажица маслиново масло може да ви помогне, секако, ако сте проголтале мала коска.

Ставете малку банана во уста додека устата не стане влажна, а потоа проглтајте. И ова е корисен совет!

Коментари

Популарно