Супермаркет во Данска одлучил да им стави крај на алчните купувачи

Во последните неколку недели во паника се празат полиците од маркетите, а многумина на интернет ги осудуваат луѓето кои панично прават залихи на основни намирници и средства за дезинфекција.

Но, еден супермаркет во Данска одлучил да им стави крај на алчните купувачи и смислил како да ги ограничи во купувањето на средства за дезинфекција на раце. 

На социјалните мрежи започна да се споделува фотографија на која покрај средствата за дезинфекција е наведена и нивната цена – едно средство изнесува 5,50 евра, но доколку купите повеќе парчиња, цената изнесува околу 134 евра по шише.

Многу корисници на Твитер го пофалиле овој едноставен, но ефективен потег.

Коментари

Популарно