(ФОТО) Странците ќе ни се смеат на излез од Дојран: Погледнете каква грешка е направена на поставената табла

На излезот од Дојран ќе ве пречека табла на која пишува „Довидување“!

Но, туристите од странство, малку ќе се збунат кога ќе го прочитаат поздравот до нив.

Со голема грешка во пишувањето, Дојран на англиски јазик поздравува со „Goodbaye“.

Странците сигурно ќе го земат ова како мета за потсмев, оправдано! Општината мора убаво да си провери кому му доделува вакви надлежности.

Фотографијата е превземена од Фејсбук.

ВИДЕО: Владимир (18) ја силувал, ја убил и ја распарчил Марија (16)

Откако е докажано дека ја силувал, ја убил и на крајот ја распарчил со секира малолетната девојка, судот донесе помалку скандалозна одлука убиецот и силувач да се осуди само на 14 години строг затвор.

Владимор Шаров (18) е осуден за силување, убиство и масакрирање со секира на Марија Конова (16). То по гнасното убиство, остатоците од девојчето ги спакувал во кеси за замрзнувач и ги расфрлал по соседството во предградието Магнитогорск во Русија.

Како што се наведува, тие се запознале преку социјалните мрежи, а по некое време таа се согласила да дојде во станот на убиецот. Според сведочењето на еден сосед, Марија во еден момент викнала „ќе те испратам во затвор“, но буката после тоа престанала. Како што утврдила истрагата, Владимир Марија прво ја врзал. а потоа и ставил чорапа во уста, по што ја силувал.

„Откако ја силувал, ја убил зошто се плашел дека ќе го пријави во полиција. После тоа ја распарчил со секира“, рекоа од полиција.

Како што се наведува, тие се запознале преку социјалните мрежи, а по некое време таа се согласила да дојде во станот на убиецот. Според сведочењето на еден сосед, Марија во еден момент викнала „ќе те испратам во затвор“, но буката после тоа престанала. Како што утврдила истрагата, Владимир Марија прво ја врзал. а потоа и ставил чорапа во уста, по што ја силувал.

„Откако ја силувал, ја убил зошто се плашел дека ќе го пријави во полиција. После тоа ја распарчил со секира“, рекоа од полиција.

Во еден момент, Шаров се обидел да ја залаже полицијата така што снимил видео во кое се правел болен, сакајќи на тој начин на себе да си обезбеди алиби. Меѓутоа неговиот обид е осуетен, а тој сам го признал свирепото убиство.

Зошто е опасно да гледате порно на мобилен?

„Гледањето порно филмови на мобилни телефони претставува многу поголема закана по корисниците отколку гледање порнографија на десктоп компјутери. Оперативните системи на смартфоните, особено Андроид, далеку се понебезбедни од оперативните системи на десктоп компјутерите, со оглед на големата ранливост која ИТ криминалците би можеле да ја злоупотребат“, предупредува „Wandera“.

„Wandera“ исто така спровела истражување кое покажало дека 40 од 50-те најпопуларни порнографски сајтови се чувствителни на вируси.

Станува збор за вируси кои можат да се инсталираат на вашиот телефон и кои можат да собираат приватни податоци за корисничките навики, а хакерите потоа да ги искористат тие сознанија за уценување на сопствениците на мобилни телефони.

Минатата година така протекоа лични податоци на повеќе од 800.000 корисници на сајтот „Brazzers“, а исто така постои начин да некој ги види сите сајтови кои сте ги посетиле иако сте ја избришале историјата, пишува News.

Популарно