Бројката ги изненади сите: Колку години е помлада Меланија од Трамп

Првата дама на САД Меланија Трамп е поранешна манекенка, а со Доналд Трамп е во брак веќе 13 години. Откако тој стана претседател на САД, и таа стана прва дама.

Познато е дека тој и се приближил на една ревија и и побарал број на телефон, а таа го одбила, но потоа патиштата им се споиле.

Меланија од сопругот е помлада, таа има 48 години, а тој 72.

(ВИДЕО) Во базен во Австралија може да ве изненади и ајкула

Поради стравот од немирните океански и морски води, како и бројни опасни животни на кои можете да наидете, многумина бираат да се бањаат во базен.

Сепак, доколку се одлучите да се капете во базенот „Ајсбергс“ во Австралија, можете да заборавите на безбедноста.

Видеоето погледнете го на следниот линк

На едноставен начин откријте дали ви се судени многу пари!

Од секоја буква произлегува број, а кога ќе ги соберете добивате едноцифрен број и ќе откриете што ве чека 

Дали знаете дека вшето име и презиме можат да ви го одредат животниот пат? Можеби токму тоа е причина за мала заработувачка. Од секоја буква произлегува број, а кога ќе ги соберете добивате едноцифрен број и ќе откриете што ве чека.

Како да пресметате: Прво напишете ги вашето име и презиме, па во низата подолу пронајдете го бројот кој одговара на секоја буква. Соберете ги броевите од името и презимето одвоени, а потоа соберете ги тие два броја. Собирајте додека не добиете едноцифрен број.

1 = А, Ф, Н, В

2 = Б, Г, Њ, З

3 = Ц,Х, О, Ж

4 = Ч, И, П

5 = Ќ, Ј, Р

6 = Д, К, С

7 = Џ, Л, Ш

8 = Ѓ, Љ, Т

9 = Е, М, У

Пример:

Јована Митковска 

Јована: 5+3+1+1+1+1 = 12 = 1+2 = 3

Митковска: 9+4+8=6+3+1+6+6+1= 44 = 4+4 = 8

Вкупно: 3+8 = 11 = 1+1 = 2 

Резултати:

1. Единиците настојуваат секогаш да бидат први. Се трудат совршено да ја извршуваат својата работа, бидејќи од тоа зависи нивното самопочитување. Работодавачите многу ги цената луѓето со број 1. Повеќе ги интересира самата работа отколку стекнувањето капитал. 

2. Двојките секогаш до себе имаат партнери кои им помагаат да дојдат до пари. Нивните партнери или ги издржуваат или ги вработуваат или им обезбедуваат услови за реализација на своите деловни потенцијали. Способноста на Двојките најмногу доаѓа до израз во тим, па така тие најмногу ќе заработуваат и напредуваат како тим. 

3. Тројките многу ги сакаат парите, но до нив доаѓаат само кога ќе им тргне од рака бизнисот да го поврзат со својата голема потреба да се забавуваат. Без талент и среќа, Тројките живеат од споредни, несигурни заработки. Богатството ќе го стекнат само ако имаат вистински талент или луда среќа. 

4. Четворките до ништо во животот не стигнуваат лесно. Мораат да вложуваат многу напори за секој успех. Тие мора да одбиваат работи кои вистински ги привлекуваат поради сигурни и подобро платени работи. Четворките се големи работници. Нивниот успех секогаш ќе биде оправдан и заслужен, но судбината, за жал, не ги наградува секој пат.

5. Петките се опуштени личности, па најголемите заработувачки ги чекаат на патувањата и во странство. Петките лесно ја менуваат дејноста, па никогаш нема да бидат сиромашни. Имаат многу таленти кои добро се плаќаат.

6. Шеската бара истомисленици и поврзаност. Затоа најчесто успесите ќе ги постигнуваат низ семејниот бизнис, а ако се занимаваат со некоја креативна работа, тогаш низ ко-авторство. Парадоксот на Шеската е во тоа дека што повеќе даваат, толку повеќе имаат, па ако не успеат да работата во заедница, може да се случи целиот живот да го поминат во сиромаштија.

7. Главна особина на Седмицата е аналитичност. Финансиите не ги интересираат премногу. Во состојба се да работата само за идеи. Ќе ја жртвуваат благосостојбата за да се занимаваат со нешто што навистина го сакаат и во тоа веруваат.

8. Осмиците секогаш тежнеат кон материјални и конкретни резултати. Ним им е најважно да е добро платено она што го работат. Никогаш ништо не работат од чист ентузијазам, бидејќи работа заради работа воопшто не ги привлекува. Целиот живот можат да работат нешто што суштински не ги интересира само ако е добро платено.

9. Од една страна Деветките, тежнеат за работа која ќе има глобално влијание и помош кои ќе можат да го усреќат целото човештво, а од друга страна тежнеат таквата дејност да им донесе брз, лесен и голем профит.

Популарно