Направете го само ова и вашиот компјутер ќе биде ДВОЈНО ПОБРЗ!

Секој од нас сака побрз компјутер. Колку и да е брз, може и подобро. Овој едноставен процес може да ви помогне.

Отворете такс менаџер на еден од овие три начини. Првиот е преку пребарување да напишете „Task Manager”, вториот да притиснете „Ctrl + Alt + Delete” и да изберете Task Manager, а третиот е со десен клик да изберете мени на таскбарот и потоа да изберете Task Manager.

Task Managerпотоа самиот ќе го поедностави процесот, а вие кликнете на „More Details“ за да го видите напредниот приказ. Кликнете на „Startup” за да ги видите списокот на апликации и процеси, кои стартуваат кога ќе го вклучите компјутерот.

Потоа прнајдете ги апликациите кои не сакате да стартуваат со вклучувањето на компјутерот и со десен клик на нив одберете „Disable”. Кога ќе го сторите тоа, потребно е да го рестартирате компјутерот за да се почувствуаат промените.

ТРИК: Како да отклучите телефон што е заштитен со PIN

Доколку го заклучите екранот на телефонот како би спречиле неовластен пристап до неговата содржина со PIN-код, шифра или патерн, постои можност да заборавите на истиот.

Се прашувате што тогаш? Имаме решение за вас!

За Андроид 5.0 и нагоре:

1 Посетете го линкот google.com/android/devicemanager

2 Пријавете се со Google профилот со кои сте го регистрирале вашиот уред кој е заклучен

3 Ќе ја видите листата на сите свои уреди меѓукои  итој што е заклучен

4 Селектирајте го уредот и ќе видите опции Ring, Lock и Erase. Кликнете Lock и внесете нова шифра по желба.

5 Зачувајте ја промената со кликнување на Lock.

За Андроид 4.4 и надолу:

Овде процесот е многу поедноставен. Знаете дека доколку ја внесете погрешната шифра, PIN или патерн, после третиот пат ќе ви биде оневозможено повторно да се обидете во наредните 30 секунди.

1 Намерно погрешно внесете го PIN-от за да ви оневозможи повторно внесување за 30 секунди

2 Повторете го овој процес уште пет пати

3 Потоа ќе добиете опција Forgot Pattern, Forgot PIN или Forgot password во зависност од тоа што користите

4 Ќе ви се појави опција да го потврдите својот вистински идентитет така што ќе се логирате на Google профилот

5 По логирањето ќе ви биде овозможено да го отклучите телефонот, а доколку не е така, Google во некои случаи испраќа и дополнителен активациски емаил за да потврди дека тоа на вистина сте вие. Откако ќе го кликнете активацискиот меил вашиот телефон ќе биде отклучен.

(ВИДЕО) Запознајте ја Хармони - таа е секогаш расположена за секс

Ако сопругата не е расположена за секс, нема проблем тука е Хармони. Новата секс кукла треба добро да ја погледнете за да забележите дела станува збор за робот, а не вистински човек. Направена е од пластика која е мека и многу потсетува на човечката кожа. 

Се разбира, по желба може да се креираат облините, бојата на косата, може да се нашминка и да изгледа онака како што вие сакате.

За разлика од сопругата, Хармони зборува но само кога ќе ја прашате.

Популарно