Скандал: Наместо да ја следат наставата, ученици во Штип служат како технички персонал и вршат физичка работа

Учениците во СОУ „Јане Сандански” во Штип наместо да ја следат наставата, да стекнуваат нови знаења и вештини, тие, како што пренесува Курир.мк, служеа како технички персонал. Учениците биле ослободени од настава за да пренесат материјал потребен за во училиштето. 

Дали директорката Емилија Рамбабова ја оправдува оваа „пракса“ на учениците и дали ова претставува коренита промена на образовниот систем?

Од друга страна, дали се запознаени родителите дека иако децата ги праќаат на настава, тие наместо да учат се вклучени во физичка работа?

Коментари

Популарно