(Видео) За само две години 5Г автомобилите на „Хуавеи“ ќе комуницираат сами!?

„Планот ни е заедно да истражиме и да ја развиеме вредноста на 5Г автомобилските апликации, за што следните две години ќе ни бидат пресудни“, тврдат од „Хуавеи“.

Кинескиот технолошки гигант „Хуавеи“ потпиша договори со 18 произведувачи на автомобили во рамки на „connected vehicle“ иницијативата, со цел да го вклучи нивниот автомобил во „5Г авто екосистем“.

Таа иницијатива ја почна „Хуавеи“ пред повеќе од една година, кога го престави својот прв 5Г модул за автомобилот под ознака МХ5000.

Компанијата од Шенжеен, како и најголемиот снабдувач на телекомуникациска опрема во светот, формираше алијанса во која се вклучени 18 компании, кои имаат заедничка цел да го забрзаат комерциојалниот развој на автомобилите поврзаниво внатрешноста на 5Г мрежата.

Компаниите кои досега го потпишаа договорот се следниве: FAW Group, SAIC Motor, Dongfeng Motor, Changan Automobile, Beijing Automotive Industry, Anhui Jianghuai Automobile, Nanjing Automobile i Chery Automobile.

Коментари

Популарно