(Видео) Дали ова е доказ дека ќе може да живееме на Марс?

Европската вселенска агенција објави спектакуларна снимка од кратерот на Марс, кој би можел да овозможи наследување на луѓето и да биде извор на вода за човечката колонија ако таа се создаде на соседната планета.

Кратерот Корољев е исполнет солет и беше снимен од воздух. Неверојатното видео е мозаик на снимки од површината на кратерот снимени со висока резолуација.

Кратерот Корољев се наоѓа на северниотдел на Марс и исполнет е со мраз во текот на цела година, бидејќи има природна „замка“ која го штити мразот од топење.

Овој кратер е наречен по Сергеј Павловиќ Корољев, главен советски ракетен инжинер и конструктор на вселенски летала, кој е познат како „татко на руската вселенска технологија“.

(Видео) Се подготвува пресметка на неото: Американците го плашат рускиот Су-57!

Американската војска се надева дека Ф-22 ловците, кои имаат слични перформанси со рускиот ловец би можеле да излезат на мегдан со него.

Американскиот поручник на воздухопловните сили, Џејмс Холмс верува дека претходните верзии на Ф-22 може да се користат за обука на „црвениот баталјон“, пилоти кои се обучуваат за конфликти со руските и кинеските пилоти.

Тоа би значело овозможување на повеќе средства за правење на авиони од шестата генерација. Во моментов се работи на прототипите, но американските генерали се надеваат дека ќе можат да ја забрзаат модернизацијата на Ф-22 авионите.

Избришете ги овие апликации од вашиот телефон

Експертите во Google одлучија да  отстранат 38 злонамepни апликации од Google Play, по извештајот кој покажа дека тие ја нарушуваат приватноста.

Се работи за 38 апликации, кои ги кршат правилата за приватност и ги “бомbapдиpaaт” корисниците со непотребни реклами и ограси.

Еве го и списокот на апликациите кои Google ги избриша:

Yoroko Camera, SoluCamera, LiteBeautyCamera, BeautyCollageLite, Beauty&FiltersCamera, PhotoCollage&BeautyCamera, BeautyCameraSelfieFilter, GatyBeautyCamera, PandSelifeBeautyCamera, CatoonPhotoEditor&SelfieBeautyCamera, BenbuSelifeBeautyCamera, PinutSelifeBeautyCamera&PhotoEditor, MoodPhotoEditor&SelifeBeautyCamera, RosePhotoEditor&SelfieBeautyCamera, SelifeBeautyCamera&PhotoEditor, FogSelifeBeautyCamera, FirstSelifeBeautyCamera&PhotoEditor, VanuSelifeBeautyCamera, SunProBeautyCamera, FunnySweetBeautyCamera, LittleBeeBeautyCamera, BeautyCamera&PhotoEditorPro, GrassBeautyCamera, Ele Beauty Camera, Flower Beauty Camera, Best Selfie Beauty Camera, Orange Camera, Sunny Beauty Camera, Landy Selfie Beauty Camera, Nut Selfie Camera, Rose Photo Editor & Selfie Beauty Camera, Art Beauty Camera-2019, Elegant Beauty Cam-2019, Selfie Beauty Camera & Funny Filters, Selfie Beauty Camera Pro i Pro Selfie Beauty Camera.

Популарно