СКАНДАЛ: 2/3 од добитниците на ваучер од владата се Албанци,а 16 % Македонци

Близу две третини или 64 % од добитниците на владините ваучери за помош поради коронавирусот се етнички Албанци, ова го покажува докуменот кој се појави на социјалните мрежи, а потекнува од владината електронска дата база.

Според инфографиката на Владата 16 проценти од добитниците се Македонци а по нив следуваат Роми со 11 %, Турци со 7 % и Бошњаци со 1 %.

Објавената инфографика покажува дека ниту еден Влав или Србин нема да добие картичка за ваучер од Владата. А власта се уште се нема огласено пред јавноста зошто е тоа така.

Коментари

Популарно