Посетете ги АПИ коморите и во Македонија

Медот, поленот, прополист се  веќе познати корисни производи од пчелата, и воздухот што го создаваат околу нивните сандачиња е лековит. Таканаречената „Air therapy“ се спроведува во специјални АПИ комори кои веќе се отворени и во Македонија. Покрај Русија, оваа терапија се користи и во Германија, Бугарија, Австрија, Словенија и Босна и Херцеговина. Полезна за секој, а особено за белодробни заболувања.

Ѓорги Златинов, пчелар од Скопје, кој се занимава  со пчеларство неколку госини тој ги отвори првите Апи комори во Македонија. Погледнете го  видеото во продолжение.

Извор: МРТ.

Коментари

Популарно