Посетете ги АПИ коморите и во Македонија

Медот, поленот, прополист се  веќе познати корисни производи од пчелата, и воздухот што го создаваат околу нивните сандачиња е лековит. Таканаречената „Air therapy“ се спроведува во специјални АПИ комори кои веќе се отворени и во Македонија. Покрај Русија, оваа терапија се користи и во Германија, Бугарија, Австрија, Словенија и Босна и Херцеговина. Полезна за секој, а особено за белодробни заболувања.

Ѓорги Златинов, пчелар од Скопје, кој се занимава  со пчеларство неколку госини тој ги отвори првите Апи комори во Македонија. Погледнете го  видеото во продолжение.

Извор: МРТ.

Фото: До кога овака!

На ФБ страницата „Ѕид на сообраќајниот срам“ беше објавена фотографија од наши сограѓани  кои на познатото излетничко место Марков манастир ја искористија Маркова река за перење на својот авотмобил.

Дали е ова оправдано??

Фото: Што посака од „рипката“ Никола Димитров?

Министерот Никола Димитров на својот ФБ профил објави:

„Дружба со весели рибари во преубавата природа на Поречието, местото каде исконски бистрата и кочан ладна Беличка Река се слива во Треска. Си фатив и една сребрена попадика. Ја пуштив назад, со молба да ми исполни една желба “

Да бидеме хумани

На ФБ страната  „Надеж Надеж“ е објавен повик за хуманитарна помош на Валентина Наунова. 

Донирајте финансиски средства за третман со матични клетки на Валентина во Москва.

Популарно