Стана мајка на 52. години, а сега води тешка битка

Животот воопшто не ја галеше, но, како што вели, откако станала мајка, нејзиниот живот добил сосема поинакво значење

Во шестата деценија стана мајка и тоа самохрана, а сега се пожали на лошата финансиска состојба, бидејќи веќе седум месеци не може да работи поради коронавирусот.  По неколку месеци ја обиколи Скадарлија, каде што ги имаше своите настапи, кои ѝ беа единствениот приход, а сега остана и без него.

– Не работев седум месеци и секако короната имаше ефект. Мојата приказна е неверојатна, како да сум во зона на самракот од која никако не можам да се разбудам. Дојдов во Скадарлија  да посетам ресторани. Сите се сè уште многу стегнати, но надежта дека сето ова ќе заврши е сè поблиску, започна Љиљана.

Популарната Салвета вели дека добила помош од државата, но дека таа станала „социјален случај“ поради откажаните настапи. Но, и покрај сè, таа не апелирала за помош.

– Јас не упатив апели, беа уплатени околу 90 илјади за првите три месеци, а потоа станавме социјални случаи поради околностите. Тоа ти е кога животот ќе ти даде лимон, а ќе направиш лимонада. Ми се случи адвокатската канцеларија да направи донација за играње на мојата претстава за Скадарлија – рече актерката и ја спомна својата ќерка Дарија, која годинава стана ученик:

– Таа сега тргна на училиште. Таа беше возбудена, јас бев возбудена. Тоа е еден од најсвечените моменти во мојот живот. Првиот е кога ми ја донесоа во породилното одделение. Јас  многу се радував кога ми рекоа дека ќе оди на училиште секој ден.

Како што и самата истакнуваше во неколку наврати, нејзиниот живот е целосно променет откако станала мајка, а слободното време целосно ѝ го посветува на нејзината ќерка, која стана центар на нејзиниот живот.

Коментари

Популарно