(Фото) Трамп: На секој потег на Иран ќе одговориме 1.000 пати посилно!

Американскиот претседател Доналд Трамп кажа дека САД ќе одговори 1000 пати посилно на секој напад на Иран.

Како што објавуваат медиумите, Иран можеби планира друг напад на САД, како одмазда за лидерот Сулејмани. На секој напад на Иран, САД ќе одговори на 1.000 пати посилен начин.

Претходно неколку американски медиуми објавија дека САД го обвиниле Иран дека ја разгледува можноста за ликвидација на американскиот амбсадаор во јужноафриканската република. Дали нешто ќе направи Иран или не, останува да видиме наскоро.

Коментари

Популарно