Судот нареди да се откријат имињата на сите педофили на Епштајн

Државниот правобранител на Девствените острови побара имиња на патници и информации за контакт за секој лет што некогаш го извршил Дениз Џорџ, државен правобранител за Девствените острови на САД. Побара имиња на патници и информации за контакт за секој лет направен од четири хеликоптери на Епштајн и три авиони, од 1998 година до неговата смрт во 2019 година. Ова значи дека наскоро може да бидат објавени имињата на сите патници кои некогаш летале со авиони на Џефри Епштајн. Епштајн, наводно, бил домаќин на диви оргии со малолетници во текот на летото додека патувал на неговиот приватен остров.

Истражителите бараат и лични белешки на пилотот и „поплаки или извештаи за потенцијално сомнително однесување“. Уште во 2009 година, Дејвид Роџерс, еден од пилотите на Епштајн, обезбеди дневници на кои се гледаа принцот Ендру и Бил Клинтон – како и ѕвездите Кевин Спејс и Наоми Кембел – како летаат со еден од авионите на Епштајн, наречен Лолита експрес. Изворот за „Огледало“ посочил дека новата покана од судот предизвикала „паника кај многу богати и славни луѓе“, бидејќи во евиденцијата во 2009 година не биле вклучени летовите на Лери Висоски – главниот пилот на Епштајн кој летал за педофилот милијардер повеќе од 25 години. Поранешната манекенка Надја Марчинкова – која сега управува со сопствена авиокомпанија – се вели дека била една од „регрутерите“ на Епштајн. Марчинкова (34) е една од четирите жени сега под истрага за нивните наводни улоги во ланецот трговија со луѓе на Епштајн.

Коментари

Популарно