Видео: Дедо од Банско раскажува пpиказни за Алекcaндар Македонcки

95-годишен дедо од с. Кремен, Банско – Пиринска Македонија раскажува приказна за Александар Македонски во 1996 година.

Нашиот народ имал преданија за Александар Македонски во сите делови на Македонија, далеку пред “антиквизацијата“ – пишува во својот твит, Мите Најдоф.

Коментари

Популарно