(Фото) Актерката денес работи како секретарка и изгледа непрепознатливо

Актерката Ингер Нилсон е најпозната по улогата на Пипи долгиот чорап, на славната чешка писателка АСстрид Линдрег. Серијата и филмот се снимени кон крајот на 60-те години од минатиот век, а Ингер го оживеала ликот.

Нејзиното вистинско име е всушност Катрин Ингер Моника Нилсон а родена е во 1959 година во пведскиот град Киса. Живее и работи во Стокхолм каде повремено се појавува во локалните театарски продукции и по некоја серија.

Работи и како секретарка во лекјарска ординација. За улогата како Пипи Долгиот Чорап со која многумина пораснаа освои многу награди, а песната која ја отпеа стана евергрин во Шведска.

Коментари

Популарно