Видеото „Хејт Словени, уште ли сте живи?“ за еден ден гледано повеќе од 350 илјади пати

Магазинот „Бука“ од Босна и Херцеговина објави видео спот против говор на омраза насловен „Хејт Словени, уште сте живи?“. Спотот е дел од кампањата против говор на омраза која „Бука“ ја реализира во изминативе неколку месеци.

За само еден ден видеото ги освои социјалните мрежи и е гледано повеќе од 350 илјади пати,

Видеото е напишано и режирано од загребскиот режисер и писател Предраг Личина, а во главните ликови играат Северина, Христина Поповиќ и Горан Богдан.

Коментари

Популарно