Четири причини зошто мажите изневеруваат

Зошто мажите изневеруваат. Смешно е да се слушне голем број жени кои се обвинуваат себеси за ова, а не нивните сопрузи. Често се вели дека нејзиниот сопруг ја изневерувал затоа што се здебелила или се запуштила. Ако повеќе се грижеше за себе, нејзиниот сопруг немаше да ја изневери?!

"Ова е и чудно и смешно да се слушне од возрасна и интелигентна жена. На крајот на краиштата, овие изговори го ослободуваат човекот од секаква вина", тврди една ескорт дама, додавајќи.

Слушајќи ги овие жени, би можеле да заклучиме дека е одговорност на жената да вежба секој ден, седум дена во неделата, за нејзиниот сопруг да не го изгуби интересот за неа?!?!?

Но, што е со фактот дека повеќето мажи одеднаш добиваат на тежина во моментот кога се венчаат?

Еве 4 главни причини зошто секој маж ќе ја изневери својата сопруга: без разлика дали е убава или не, млада или не, паметна или не ....

1. Не сите мажи знаат како да комуницираат во врска

Да, тој може да биде високо платен експерт во која било област. Но, кога станува збор за разбирање на сопствените чувства и правилно изразување, тој се претвора во ученик. За жал, ова е најчестата причина. Можеби ќе се обиде да зборува неколку пати, но сепак не наоѓа храброст или зборови. И тогаш, најверојатно, тој ќе ја изгуби рамнотежата и ќе одлучи да најде изговор надвор од сегашната врска.

2. Мажите започнуваат романси поради сопствената несигурност.

Многу мажи навистина ги сакаат своите жени. Тие можат да имаат одлична врска, таа може да изгледа убаво, немаат проблеми во кревет, но тој не може да престане да гледа во други жени. И со овој проблем е тешко да се бориме. Тоа е скриено во него. Поточно, под ременот. Од некоја причина, тој се чувствува несигурен на едно или друго место и мора да си докаже на себе дека може да направи нешто со други жени.

3. Мажите не знаат како да се справат со конфликтите во врските.

И затоа мажите ги избегнуваат. Ова е уште еден пример за неможноста или неподготвеноста на некои сопрузи да комуницираат. Наместо да зборува за проблемот или да покажува чувства, тој претпочита да не прави „бури“. Подобро е да се тргне  настрана, заштитувајќи се од потенцијални конфликти и непријатни прашања. Што ќе се случи следно? И тогаш се појавува друга жена која може да ги надокнади сите недостатоци во сегашната врска. Повторно, според него.

4. Мажите се навикнати да бараат најлесен начин.

Случајно се случува мажите да не ја гледаат поентата во иницирање чувствителни теми за разговор со сродната душа. Полесно им е да го избегнат. Секој сопруг сака да живее според неговите сопствени внатрешни правила, самостојно да се бори против какви било проблеми. Човекот се обидува рационално да пристапи кон секој проблем. И ако му недостасува интимност или одредени емоции, тој ќе ги тргне настрана, на други начини. Според него, ова е опција за победа. Тој е среќен затоа што не забележувате никакви проблеми и не знаете за неговото предавство. Животот е убав и сè оди како и обично, нели? Според неговото разбирање, сè е под контрола.

Ако почувствува дека го разбирате и знаете како да го наведете кон вистината, кон изразувањето на чувствата, тогаш ќе има многу помалку причини да ве изневери.

Коментари

Популарно