(Видео) Се поголема драма, срби ја нападнаа Амбасадата на Австралија – со тениски топчиња

Како што објавија белградските медиуми, Србите не бираат средства како да го искажат својот револт откако на Ѓоковиќ му беше забрането да влезе во Австралија и покрај тоа што на аеродромот во државата Викторија приложил документ дека не смее да прими вакцина против коронавирусот.

Поддршка за Новак Ѓоковиќ пристигнува од сите страни на светот, но очигледно, најжестоко на неправдата со којашто се соочува тенисерот во Австралија реагираат фановите од неговата родна земја Србија.

Имено, неколку навивачи на Ѓоковиќ вечерва се собраа пред австралиската амбасада во Белград и започнаа да ја гаѓаат зградата со тениски топчиња.

Како што објавија белградските медиуми, Србите не бираат средства како да го искажат својот револт откако на Ѓоковиќ му беше забрането да влезе во Австралија и покрај тоа што на аеродромот во државата Викторија приложил документ дека не смее да прими вакцина против коронавирусот.

Тој беше одбиен од австралиските власти и во моментов се наоѓа во хотел „Парк“, кој претставува прифатилиште за баратели на азил.

Коментари

Популарно