Родителите заминале на одмор и го оставиле своето дете само дома, биле уапсени кога се вратиле

Во Аризона, всушност се случи една верзија на Сам дома, но во многу полоши околности. Имено, детето било оставено намерно и многу подолго.

Родителите од Аризона се уапсени под обвинение за злоупотреба на деца, откако локалните власти откриле дека нивниот 11-годишен син останал сам дома за време на празниците, пишува NBC News.

Според канцеларијата на шерифот на округот Кочиз, 34-годишната мајка и 40-годишниот татко биле уапсени по три точки од обвинението за занемарување на детето кога конечно се вратиле дома на 29 декември, повеќе од пет недели откако наводно го напуштиле својот син. сам дома.

Од замениците во канцеларијата на шерифот било побарано да извршат увид во семејната куќа. Според соопштението објавено од канцеларијата на шерифот, јавувачот ги предупредил на можноста малолетното дете да остане само на неопределено време.

По проверката, пратениците оствариле контакт со 11-годишно момче кое живеело во куќата. Според полицијата, момчето открило дека неговата мајка излегла од дома непосредно пред Денот на благодарноста и дека татко му ја следел веднаш по празникот, оставајќи го детето само.

„Детето останало само додека не бил остварен контакт со замениците шерифи“, се вели во соопштението. „Детето посочи дека му е достапна замрзната храна и дека не одел на училиште најмалку претходните две недели.

Обидите на локалните власти да контактираат со родителите на момчето и со другите членови на семејството биле неуспешни, според Канцеларијата на шерифот на округот Кочис. Поради тоа детето е предадено на службата за заштита на децата. Надлежните не открија каде отишле родителите на детето додека биле отсутни и зошто излегле од дома без син.

Кога родителите на момчето конечно се вратиле во резиденцијата на 29 декември, тие беа уапсени и обвинети за занемарување на детето. Иако законот на Аризона не ја одредува возраста на која детето може да биде оставено само, Одделот за безбедност на деца во Аризона ги истражува извештаите за запоставување, вклучително и неуспехот на родителот или старателот да обезбеди надзор, што го става детето на неразумен ризик од повреда.

Коментари

Популарно