(Видео) Ковачевски со прст му се закани на Петков?

Медиумите пренесуваат видео кое сугерира дека меѓу нив двајцата се води нервозен разговор.

Покажувајќи со показалецот кон поранешниот бугарскиот премиер, македонскиот премиер Ковачевски како да му се закани во разговор на денешниот самит ЕУ-Западен Балкан во Брисел. Медиумите пренесуваат видео кое сугерира дека меѓу нив двајцата се води нервозен разговор.

Самитот е во тек, а пред започнувањето Ковачевски одби да даде изјава за бугарските новинари. Наместо него, Еди Рама изјави дека „тие се срамота“, додека Вучиќ рече дека „не е сигурен дали ќе има решение за Македонија“.

Видеото можете да го погледнете ОВДЕ

Коментари

Популарно