Никогаш не правете работи кои партнерот нема да ги цени

Понекогаш не го сфаќате тоа, но останувајќи во погрешни врски, само долгорочно се повредувате, дури и ако мислите дека лошите работи што се случуваат се само фаза и дека вашата напорна работа ќе се исплати и работите навистина ќе се променат со сите ваши напори.

Ако ова се повторува премногу често, целата енергија ќе ја насочите кон упорно решавање на проблемот и тука почнувате да се губите себеси. Без разлика на вашата сила или независност, тоа може да се случи секому.

Меѓутоа, штом ќе сфатите дека нешто било залудно, тоа е ваш знак да внимавате на себе, на сопствените потреби и на сопствената среќа.

Поставете ги вашите приоритети

Во секоја врска, грижата за себе е клучна. Лесно е да се вовлечете во токсични емоционални потреби и да се изгубите кога не можете да се грижите за себе бидејќи целиот фокус е на вашиот партнер и задоволување на неговите потреби или каприци. Дури и кога се е во ред, не потпирајте се само на вашиот партнер за да ве направи среќни. Убаво е да споделувате уживање и да поминувате време еден со друг, но запомнете дека треба да направите нешто исклучиво за себе и дека компромисот не е доволен.

Комуницирајте со вашите пријатели и семејството

Не се ограничувајте на една личност во вашиот живот – никогаш за никого. Сè што сте имале со семејството и пријателите, сите ритуали, обичаи и време што сте го поминале заедно, обидете се да го задржите во иста или барем слична форма. Јасно е дека нема да имате исто време, но не дозволувајте да го поминувате исклучиво со партнерот. Откако вашиот партнер ќе стане целиот ваш свет – вие сте во неволја.

Избегнувајте секогаш да бидете единствениот што прави компромис

Добро е на крајот да се жртвувате во врската заради двајцата, но не е прифатливо ако само вие се залагате за тоа. Малите работи наскоро ќе станат многу поголеми, а вие ќе го изгубите идентитетот. Знајте за што да правите компромиси во односите. Затоа, следниот пат кога ќе треба да направите компромис, размислете дали ќе вреди да се трудите.

Коментари

Популарно