ФОТО: Фекалии течат по улицата во Горно Нерези

- Како жители на Горно Нерези - Скопје, веќе подолго време се сретнуваме со комунални проблеми. Имено, немаме каде да го фрламе ѓубрето, немаме градски водовод, електричната енергија е со слаб напон и ни прегоруваат електричните апарати, немаме градски превоз, ..... Последното нешто е затнувањето на одводната канализација и излевањето на фекалии по патот која најверојатно е од лошата изведба при последната реконструкција на патот и пообилното користење на канализацијата по отварањето на Македонското село. Неколку пати се обраќаме до надлежните институции во општината Карпош, Градот Скопје, Полицијата /заради зачестените кражби/ , но никогаш до сега не сме добиле ниту одговор, ниту некаква повратна информација. Ве молиме за помош.

IMG_2247

IMG_2248

IMG_2249

Испратено од Цветко

Скопјанец моли да си ги откупи бурмата и прстенот од оној кој му ги украл

На ден 14.10.2016г., во Скопје, на Бул.Партизански одреди, кај "Симпо", во автобус ЈСП бр.22, од ташната на Олгица С., украден е новчаник со документи, пари, златен прстен со ликот на А.Македонски и венчална бурма од бело злато. Прстенот ми е спомен од мојата штотуку почината мајка, а бурмата ми е венчална. Изјавувам спремност истите да ги откупам од оној кој ги поседува. Гарантирам дискреција и без никакви консеквенци. Контактирајте ме на тел.02 2774433 Борис В.

wedding_ring4

Испратено од Борис

(ФОТО) Ако возите по автопатот Велес-Скопје, внимавајте на ова!

На автопатот Велес Скопје во близина втората патарина две кучиња се шетаат по коловозот, внимавајте се пуштаат по автомобилите. Пријавивме на последната патарина, од таму велат да не се секираме. Јас да ве предупредам да внимавате.

13950957_10157351331180613_1528386519_o

13987779_10157351331045613_1142022509_o

13987786_10157351331290613_713735660_o

Испратено од Владимир

Популарно