Фото: Новите автобуси на ЈСП од утрово пуштени во сообраќај

Новите автобуси на течен нафтен гас кои ги купи Град Скопје од утрово се пуштени во сообраќај од страна на Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП).

Станува збор за првите седум од 33-те нови автобуси кои пристигнаа во Скопје на крајот од мај.

Станува збор за автобуси на гас, за кои тендерот го доби „Ауто Хрватска ПСЦ“.

Директорот на нефрологија е позитивен на корона

Директор на Клиниката за неврологија, Иван Барбов, е позитивен на тестот за ковид-19 и се наоѓа во домашна изолација. Тој на фејсбук објави дека денес го добил резултатот за „САРС-КоВ-2“, кој се покажал како позитивен.

„Вчера се тестирав заради контакт со неколку пациенти кои испаднаа позитивни, иако и тие и јас бевме со заштитна опрема. Немам никакви симптоми и од вчера сум во домашна самоизолација. Во изминативе 4 месеци секојдневно бев на работа, не се поштедив со ротации. Се со цел подобро да ја организирам работата на клиниката и да бидам достапен за сите пациенти. Постојано носев маска на работа и надвор во затворени простории“, напиша тој.

(Видео) Обраќање на претседателот на МОРО - Работничка партија Горан Зафировски

Со цел работникот да добие најдобри здравствени услуги нашето здравство треба да има вистински услови за работа. Примарната здравствена заштита ке биде бесплатна за сите. Постојниот клинички центар ке се прошири за двојно и ке биде изградена нова инфраструктура.

Сите здравствени установи ќе се реновираат на секои 5 години. Здравствените работници како и пациентите со тоа ке добијат современи услови за работа и за лекување. Трудот на лекарите, медицинските сестри и болничкиот персонал ќе им биде соодветно платен.

Популарно