Денес се регистрирани 1237 нови случаи на Ковид-19

Во последните 24 часа се направени 3200 тестирања, а регистрирани се 1237 нови случаи на ковид-19 во: 

-Скопје 506

-Куманово 34

-Штип 55

-Прилеп 91

-Тетово 51

-Струга 31

-Велес 67

-Битола 30

-Охрид 26

-Кавадарци 31

-Гостивар 75

-Гевгелија 23

-Струмица 38

-Крива Паланка 8

-Радовиш 11

-Крушево 12

-Кочани 15

-Пробиштип 3

-Демир Хисар 7

-Македонски Брод 4

-Берово 1

-Валандово 6

-Виница 3

-Делчево 2

-Кратово 5

-Свети Николе 24

-Кичево 36

-Ресен 13

-Неготино 29

Починати се 39 лица, десет пациенти од Скопје (73, 84, 63, 61, 83, 38, 77, 76, 62 и 76г), еден од Куманово (76г), еден од Штип (51г), тројца пациенти од Прилеп (71, 57 и 56г), еден од Тетово (65г), шест од Велес (76, 59, 81, 63, 81 и 85г), пет од Битола (68, 65, 44, 76 и 69г), двајца од Охрид (54 и 63г), шест пациенти од Струмица (72, 85, 71, 54, 77 и 71г), еден од Крушево (44г), еден од Кочани (67г), еден од Кичево (67г) и еден пациент од Неготино (67г). Oд нив еден е починат вон, останатите се починати во болнички услови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 748 оздравени пациенти од: 

-Скопје 284

-Куманово 49

-Штип 32

-Прилеп 61

-Тетово 69 

-Струга 5

-Велес 51

-Битола 28

-Охрид 13

-Кавадарци 14

-Гостивар 35

-Гевгелија 12

-Струмица 25

-Крива Паланка 7

-Радовиш 8

-Крушево 1

-Кочани 15

-Пробиштип 8

-Демир Хисар 1

-Македонски Брод 3

-Берово 4

-Валандово 3

-Делчево 5

-Свети Николе 8

-Кичево 1

-Ресен 1

-Неготино 5

Досега во земјата се направени вкупно 306.481 тестирања на Ковид -19.  

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 52449, бројката на оздравени пациенти е 30952, на починати е 1462, а бројот на активни случаи изнесува 20035.

Денес се регистрирани 1100 нови случаи на Ковид-19

Во последните 24 часа се направени 2824 тестирања, а регистрирани се 1100 нови случаи на ковид-19 во:

-Скопје 439

-Куманово 56

-Дебар 5

-Штип 42

-Прилеп 52

-Тетово 58

-Струга 29

-Велес 27

-Битола 73

-Охрид 32

-Кавадарци 51

-Гостивар 68

-Гевгелија 5

-Струмица 33

-Крива Паланка 15

-Радовиш 5

-Крушево 2

-Кочани 23

-Пробиштип 3

-Демир Хисар 3

-Македонски Брод 4

-Пехчево 1

-Берово 1

-Валандово 1

-Виница 2

-Делчево 3

-Кратово 2

-Свети Николе 17

-Кичево 16

-Ресен 10

-Неготино 22 

Починати се 30 лица, дванаесет пациенти од Скопје (85, 68, 65, 59, 52, 73, 59, 78, 85, 68, 49 и 68г), еден од Куманово (73г), тројца од Прилеп (73, 63 и 73г), еден од Тетово (62г), двајца од Струга (57 и 64г), двајца од Битола (62 и 67г), двајца од Гостивар (64 и 64г), еден пациент од Струмица (74г), еден од Радовиш (65г), еден од Крушево (80г), еден од Пробиштип (76г), еден од Берово (58г), еден од Ресен (66г)  и еден пациент од Неготино (66г). Пациентите се починати во болнички услови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 585 оздравени пациенти од:

-Скопје 168

-Куманово 37

-Штип 37

-Прилеп 47

-Тетово 10

-Струга 20

-Велес 32

-Битола 42

-Охрид 41

-Кавадарци 15

-Гевгелија 8

-Струмица 19

-Крива Паланка 4

-Радовиш 4

-Кочани 13

-Пробиштип 5

-Демир Хисар 2

-Македонски Брод 5

-Пехчево 2

-Берово 4

-Виница 10

-Делчево 5

-Кратово 3

-Свети Николе 14

-Кичево 21

-Ресен 6

-Неготино 11

Досега во земјата се направени вкупно 344.085 тестирања на Ковид-19.

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 66330, бројката на оздравени пациенти е 42241, на починати е 1877, а бројот на активни случаи изнесува 22212.

Денес се регистрирани 946 нови случаи ма Ковид-19

Во последните 24 часа се направени 2564 тестирања, а регистрирани се 946 нови случаи на ковид-19 во:

-Скопје 426

-Куманово 36

-Дебар 2

-Штип 22

-Прилеп 56

-Тетово 46

-Струга 24

-Велес 30

-Битола 61

-Охрид 31

-Кавадарци 24

-Гостивар 46

-Гевгелија 12

-Струмица 15

-Крива Паланка 5

-Радовиш 2

-Крушево 4

-Кочани 3

-Пробиштип 3

-Демир Хисар 1

-Македонски Брод 2

-Пехчево 2

-Берово 24

-Валандово 2

-Виница 1

-Делчево 11

-Кратово 2

-Свети Николе 5

-Кичево 13

-Ресен 15

-Неготино 20

Починати се 33 лица, девет пациенти од Скопје (62, 62, 63, 67, 79, 66, 74, 81 и 68г), еден од Куманово (70г), еден од Штип (89г), шест пациенти од Прилеп (43, 78, 70, 82, 60 и 85г), еден од Тетово (72г), четири од Струга (60, 71, 65 и 79г), еден од Велес (71г), еден од Битола (55г), еден од Гостивар (76г), еден од Гевгелија (53г), еден од Струмица (73г), еден од Крива Паланка (62г), еден од Пробиштип (70г), двајца од Берово (88 и 63г), еден од Кратово (71г) и еден пациент од Кичево (67г). Од нив едно лице е починато вон, останатите се починати во болнички услови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 789 оздравени пациенти од:

-Скопје 295

-Куманово 46

-Штип 46

-Прилеп 56

-Тетово 38

-Струга 15

-Велес 26

-Битола 28

-Охрид 60

-Кавадарци 12

-Гостивар 31

-Гевгелија 10

-Струмица 22

-Крива Паланка 10

-Радовиш 7

-Крушево 1

-Кочани 13

-Пробиштип 1

-Демир Хисар 4

-Пехчево 1

-Берово 5

-Валандово 4

-Виница 3

-Кратово 7

-Свети Николе 11

-Кичево 19

-Ресен 9

-Неготино 9

Досега во земјата се направени вкупно 337.862 тестирања на Ковид-19.

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 63890, бројката на оздравени пациенти е 40977, на починати е 1825, а бројот на активни случаи изнесува 21088.

Денес се регистрирани 1069 нови случаи на Ковид-19

Во последните 24 часа се направени 3012 тестирања, а регистрирани се 1069 нови случаи на ковид-19 во:

-Скопје 489

-Куманово 60

-Дебар 3

-Штип 42

-Прилеп 81

-Тетово 36

-Струга 36

-Велес 36

-Битола 37

-Охрид 41

-Кавадарци 37

-Гостивар 42

-Гевгелија 9

-Струмица 30

-Крива Паланка 13

-Радовиш 4

-Крушево 2

-Кочани 10

-Пробиштип 1

-Демир Хисар 2

-Македонски Брод 5

-Берово 3

-Валандово 3

-Виница 2

-Делчево 7

-Кратово 1

-Свети Николе 6

-Кичево 10

-Ресен 3

-Неготино 18

Починати се 29 лица, седум пациенти од Скопје (82, 67, 78 83, 70, 66 и 56г), тројца од Куманово (63, 78 и 62г), четири од Прилеп (73, 65, 76 и 59г), еден пациент од Тетово (62г), двајца од Битола (66 и 85г), еден од Кавадарци (76г), четири пациенти од Гостивар (69, 69, 70 и 58г), тројца од Гевгелија (73, 75 и 71г), двајца од Струмица (63 и 77г), еден пациент од Радовиш (67г) и еден од Неготино (60г). Пациентите се починати во болнички услови.  

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 1242 оздравени пациенти од:

-Скопје 326

-Куманово 111

-Штип 36

-Прилеп 69

-Тетово 67

-Струга 50

-Велес 51

-Битола 78

-Охрид 55

-Кавадарци 27

-Гостивар 98

-Гевгелија 15

-Струмица 65

-Радовиш 4

-Крушево 3

-Кочани 33

-Пробиштип 5

-Демир Хисар 13

-Македонски Брод 3

-Пехчево 2

-Берово 3

-Валандово 7

-Виница 14

-Кратово 3

-Свети Николе 10

-Кичево 68

-Ресен 12

-Неготино 14

Досега во земјата се направени вкупно 335.298 тестирања на Ковид -19.

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 62945, бројката на оздравени пациенти е 40188, на починати е 1792, а бројот на активни случаи изнесува 20965.

Популарно