Тајни сигнали на секој прељубник

Ниту една врска не е заштитена од изневерата. Вие може и да не се сомневате и вашиот партнер многу непријатно да ве „изненади“. За да не се случи тоа, и вие да не останете скршена до болка затоа што сте му верувале, препознајте ги знаците на изневерата.

  • Бакнежите намалуваат. Наеднаш или постепено тој престанува да ве бакнува толку често како порано. Чувствувате дека неговите бакнежи се присилени и без страст. Тоа значи дека на друго место ги искажува своите интимни емоции.
  • Топлите прегратки исчезнуваат. Кога лежите двајцата во кревет, тој избегнува да ве прегрнува. Со изговор дека го боли грбот или дека не му е удобно, полека ве оддалечува од него.
  • Сексот е реткост или исчезнува. Ништо не се менува во вашето секојдневие, само сексот станува лош или воопшто го нема. Тој секогаш наоѓа изговори дека е премногу уморен или дека има мигрена. Можеби постои некоја друга, која му ја зема целата енергија.
  • Веќе не се грижи за вашето задоволство. Дури и ако имате секс, ништо не е како порано. Негова основна грижа е да биде задоволен тој и веќе не ве допира на начин што знае дека ве полудува.
  • Неговиот телефон секогаш му е до раката. Никогаш не се разделува со својот мобилен телефон, дури ни кога е во бањата. Секогаш е исклучен звукот и после секоја пристигната SMS- порака или јавување е вознемирен.
  • Останува на работа до покасно. Многу често мажите изневеруваат со колешка на работа или останувањето до доцна на работа им е најлесниот изговор што можат да го дадат, без вие да поставувате прашања.
  • Одеднаш има ново хоби на кое посветува многу време. Ако наеднаш пројави интерес кон некој спорт или кон фитнес салата, тој можеби сака малку време само за него. Но, можеби сака што повеќе време да биде подалеку од вас.

ДАЛИ НАВИСТИНА ВЕ ИЗНЕВЕРУВА?

Навистина понекогаш сите овие знаци може да покажуваат на друг проблем во врската, но најчесто се работи за изневера. Пред да го обвините во било што, разговарајте на оваа тема. Предизвикајте го отворено да зборува.

Прашајте го дали имате проблем или според него тоа е нормално. Ако и тој знае дека имате проблем, обидете да поработите на вашата врска. Ниту една врска не е лесна за одржување, потребен е трудот на двата.

Вака најлесно се одржува бикини зоната

Влакната во пределот на бикините зоната летно време се најголемиот проблем за жените. Нивното отстранување знае да биде мачно, а често се јавува и иритација на кожата.

Не секогаш депилацијата на бикини зоната е решение за жените. Одбегнувањата може да бидат од неколку причини, а доколку за отстранување на влакната од овој дел користите брич треба да знаете неколку работи.

Но, најпрво да се утврди што точно е бикини зона.

Сите девојки и жени гледаат различно на бикини зоната. За некое тоа е само делот надвор од бикинито, а за други се што е покриено со бикини. Бикини зона, всушност е целиот предел на кој растат „срамни“ влакна. Нивното отстранување е од лични причини, а доколку се одлучите на брич еве како правилно да ја средите бикини зоната.

Прво правило е да користите остар брич. Иритацијата, исеченици и внатрешно пораснати влакна се последица од користење на тап брич кој не може да ја заврши работата како што треба. Секогаш пред бричење земете нов брич и користете го само еднаш.

Дури и ако имате брич за повеќекратна употреба потребно е добро да го исчистите по бричењето, да го дезинфицирате, а пред повторна употреба да го ставите под вода за ако има евентуални остатоци од претходниот пат да испаднат.

Потоа потребно е да направите ексфолијација на кожата за да ги отстраните мртвите ќелии кожа, тоа може да го направите со производи за таа намена кои ги има во дрогериите.

Нанесете крема за бричење и бричете движејќи го бричот во правецот кон кој влакната растат, а никако не во спротивен првец. На крај, нанесете лосин кој ќе ја омекне и заштити кожата.

8 причини зошто жените cteнkaat додека имаат cekc

Речиси секоја жена испушта звуси на задоволство при секс, односно народски кажано, стенка. Зошо го прават тоа жените?

Одговор на задоволство

Една од најчестите причини зошто девојките воздивнуваат и стенкаат за време на сексот е поради тоа што стенкањето е нивниот автоматски одговор на задоволство. Задоволството кое произлегува од сексот може да предизвика звучна и несвесна реакција.

Автоматски одговор на болка

Секако, жените стенкаат и кога нешто ги боли. Ако партнерот бил малку погруб, или погодува место кое баш не им одговара, и тоа може да доведе до стенкање.

Како би го возбудила партнерот дополнително

Тешко е да заборавиме на сите проблеми кои не прогонуваат во текот на денот. Па дури и за време на секс некои од тие негативни емоции можат да пронајдат пат до мозокот. Стенкањето е начин на кој партнерката „враќа во игра“.

За партнерот да се чувствува подобро

Стенкањето е одличен начин жената да му покаже на партнерот дека ужива. За време на секс ги користиме сите сетила, па така слухот не би требало да биде запоставен.

За да го промени ритамот

Ако на стенкањето гледаме како на изразување без зборови, тогаш лесно може да се сфати дека тоа може да го промени ритамот на сексот.

За да ги забрза работите

Некои мажи толку се возбудуваат од сексуални звуци што можат да постигнат врв значително побрзо ако го слушаат она што го сакаат. Сексот понекогаш може да потрае, а стенкањето е одличен начин да се забрза работата.

За да ги успори работите

Ако жената точно знае што треба да направи, може да го промени ритамот на своето тело и тонот кој го испушта и на тој начин да ги успори работите, за партнерот да не заврши прерано.

За подобар секс

Сексот е супер. Сексот е важен. Сексот е напнат, возбудлив, а со вистински тонови може да биде уште подобар!

Неколку непишани правила за убав и доверлив брак

Колку подолго време една двојка живее без доволно блиску, доверба и интимност, толку повеќе се продлабочуваат нејзините проблеми во комуникацијата и полесно настапува отуѓувањето. Причините можат да бидат од различна природа и карактер.

Прочитајте ги 11 непишани правила кои ќе ви помогнат да ги зачувате добрите односи, почитта и топлите чувства меѓу вас и вашиот партнер:

1. Само кимнете со главата и насмевнете се

2. Никогаш не велете: “Нели ти реков!"

3. Затворете ја устата навреме

4. Чувајте го лично за себе своето мислење за неговото семејство

5. Никогаш не дозволувајте незначителните нешта да се претворат во закана за вашата врска

6. Никогаш не споделувајте детали од интимниот живот со други луѓе

7. Не изневерувајте

8. Никогаш не престанувајте да славите заедно

9. Споделете ги потребите и чувствата еден кон друг

10. Следете го златното правило

11. Одржувајте го жарчето на љубовта

Извор: lady.mk

Популарно