Многу жени ги учат овие љубовни лекции предоцна

Понекогаш треба да мине многу време за конечно да сфатиме што навистина сакаме од љубовта и какви форми на однесување во врската се прифатливи, а на какви треба да реагираме на време.

Кои љубовни лекции жените предоцна ги учат?

Не вели „да“ кога мислиш „не“

Една од најчестите грешки е преправањето. Компромисот не е решение ако поради него се чувствувате несреќно. Не се согласувајте на работи кои ве прават длабоко незадоволни и немојте да глумите дека сте среќни ако не сте.

Не кажувајте „да“ на предлозите кои инстинктивно сакате да ги одбиете. Кога конечно ќе кажете „не“ на тоа што ве прави незадоволни, важите желби и потреби ќе излезат на површина.

Вашата љубов не може да го промени мажот

Додека тој самиот не стане свесен за потребите за промени, нема љубов која ќе го натера да се промени. Промените можат да бидат условени од надворешни фактори, но всушност доаѓаат од внатре.

Не може да промените некој не сака да се промени.

Љубомората и посесивноста не се знаци на љубов

Многу жени ги доживуваат како потврда дека партнерот ги сака и вистински се грижи за нив. Мала доза љубомора е нормална во секоја врска, но кога партнерот постојано ве контролира, сака да го знае секој ваш чекор и потег, ви забранува комуникација со други, тоа е знак дека неговата љубомора не е наивна, ниту здрава.

Знаци дека помеѓу вас и некоја личност има силна хемија

Да се биде во можност со некого да се дели пријатна тишина е еден од знаците дека постои хемија… Ви откриваме уште пет сигурни знаци дека меѓу вас и вашиот партнер го има „она нешто“.

Тишината е пријатна

Сите сме воделе разговори, кои во одреден момент преминуваат во тишина, поради што често би паничеле дека на лицето спроти нас му е здодевно во нашето друштво. Но да се биде во можност со некого да се дели пријатна тишина е еден од знаците дека има хемија. Вие сте среќна што сте таму со него и знаете дека тоа чувство е обострано.

Се разбирате

Кога ќе кажете нешто, повеќето луѓе веднаш не би сфатиле, но тој точно знае за што зборувате. И обратно.

Допири

Едноставно е: кога ќе ве допре некој што не ви се допаѓа, вие сте сосема свесни за тоа и сакате да престане. Но кога ќе ве допре некој со кого чувствувате хемија, понекогаш тоа можеби нема ни да го забележите, бидејќи тие допири ќе ви изгледаат толку природни што нема причина за тоа да ве изненади.

Телепатија

Тоа е она чувство кога со само еден поглед, без зборови, можете да сфатите што мисли вашиот партнер, па соодветно на тоа се насмевнувате или правите друга мимика за да му покажете дека знаете што точно мисли.

Времето лета

Само со лицето со кое имате хемија часовите ви изгледаат како минути и имате чувство деко со него би можеле така засекогаш бидејќи секогаш ви е интересно. Кога и на дружењето ќе му дојде крај, едвај го чекате идното бидејќи тој ве усреќува и не сакате да бидете раздвоени.

Како да се знаете отсекогаш

Хемијата секако може да се развие со текот на времето, но таа главно се појавува штом запознаете некого. Ако со некого разговарате првпат, а чувстувате како веќе да го знаете, да, тоа е хемија.

Знаци дека помеѓу вас и некоја личност има силна хемија

Да се биде во можност со некого да се дели пријатна тишина е еден од знаците дека постои хемија… Ви откриваме уште пет сигурни знаци дека меѓу вас и вашиот партнер го има „она нешто“.

Тишината е пријатна

Сите сме воделе разговори, кои во одреден момент преминуваат во тишина, поради што често би паничеле дека на лицето спроти нас му е здодевно во нашето друштво. Но да се биде во можност со некого да се дели пријатна тишина е еден од знаците дека има хемија. Вие сте среќна што сте таму со него и знаете дека тоа чувство е обострано.

Се разбирате

Кога ќе кажете нешто, повеќето луѓе веднаш не би сфатиле, но тој точно знае за што зборувате. И обратно.

Допири

Едноставно е: кога ќе ве допре некој што не ви се допаѓа, вие сте сосема свесни за тоа и сакате да престане. Но кога ќе ве допре некој со кого чувствувате хемија, понекогаш тоа можеби нема ни да го забележите, бидејќи тие допири ќе ви изгледаат толку природни што нема причина за тоа да ве изненади.

Телепатија

Тоа е она чувство кога со само еден поглед, без зборови, можете да сфатите што мисли вашиот партнер, па соодветно на тоа се насмевнувате или правите друга мимика за да му покажете дека знаете што точно мисли.

Времето лета

Само со лицето со кое имате хемија часовите ви изгледаат како минути и имате чувство деко со него би можеле така засекогаш бидејќи секогаш ви е интересно. Кога и на дружењето ќе му дојде крај, едвај го чекате идното бидејќи тој ве усреќува и не сакате да бидете раздвоени.

Како да се знаете отсекогаш

Хемијата секако може да се развие со текот на времето, но таа главно се појавува штом запознаете некого. Ако со некого разговарате првпат, а чувстувате како веќе да го знаете, да, тоа е хемија.

Ни во лудило не смеете да ѝ ги кажете овие зборови за време на сексот

Мажите често не размислуваат за тоа колку е лесно со зборови да се повреди жената, но веројатно најлошо е кога тоа ќе го направат за време на сексот.

Замислете сценарио: вие двајца сте во кревет, сè е супер и тогаш мажот случајно кажува нешто (без никаква лоша намера) поради кое жената се чувствува како „покисната“. И моментот на страст поминал.

Многумина поминале низ тоа, а мажите кои се „изгореле“ знаат дека во таква ситуација не е воопшто лесно повторно жената да се доведе во добро расположение. Затоа, за да не ја направите и вие таа грешка, ви пренесуваме листа на работи кои во никој случај не би требало да ѝ ги кажете на жената со која сте интимни во тој момент. Т.е. немојте да ги кажувате ако сакате да продолжите со сексот.

1. Дали доживеала оргазам? 

Ако не го знаете одговорот, веројатно не доживеала.

2. Мојата поранешна девојка обично... 

Нема споменување на поранешните девојки во кревет.

3. Дали обично секогаш ти треба толку време за да доживееш оргазам?

Таа би можела да возврати со потпрашање дали обично ти треба долку долго време за да го пронајдеш клиторисот.

4. Јас не сум љубител на орален секс... 

Секако дека притоа мислите на тоа дека вие не сакате да го пружате, но со задоволство би го примале. И секако дека после тоа таа може да ве погледне бледо и веднаш да ве испрати дома.

5. Не ги спомнувајте родителите. 

Во никаков контекст.

6. Не грижи се. Повеќето жени кои сум ги запознал тешко доживуваат оргазам. 

А, можеби, проблемот е во вас, а не во жените.

7. Име на друга девојка... 

Тоа автоматски ќе ве катапултира од креветот.

8. Не ми е убаво со презерватив. Дали можеме без него, барем овој пат? 

Нема шанси. Подобро спакувајте се и заминете си дома.

9. Мене ми треба многу поголем презерватив. 

Голи сте. Таа ве гледа. Нема потреба да измислувате.

10. За што размислуваш сега? 

Веројатно жената само уживала, но после ова прашање сигурно ќе почне да размислува за нешто.

Популарно