Видео: Дали се овие професионалци

 Накит во вреднот од 135.000 евра е украден од златара  лоцирана во центарот на Сплит,  а хрватските власти објавија и видео снимка на која се гледа целиот грабеж кој траел само две минути.

На снимката се гледа тројца облечени во бели комбилизони, со ракавици и воки токи, а еден од нив има и слушалка во уво

Тие во големи торби го истураа накитот, а се траеше помалку од две минути, пренесуваат тамошните медиуми.

Сопственикот на златарата рекол дека се украдени 135 илјади евра и дка крадците ја знаеле шифрата за вратата со решетка, по што ја искршиле стаклената врата и влегле во златаррата и го украле сесто злато од ормарите како и касата.

Коментари

Популарно