Таткото на Шакира е Македонец?!

Ако некогаш сте се прашувале зошто Шакира им дала православни имиња на децата, српски Курир сега го има одговорот.

Имено во 2014 пејачката го  доби првиот син и му даде име Милан, сите беа доста изнанадени, но го пофалија изборот, а пота следеше ново изнанадување. Вториот син таа го крстепше Саша.

Некои од порталите наведуваат дека нејзиниот татко Вилијам Мебарак Чадид е роден во Либан, но е потомок на православни Македонци. Наводно, поради тоа таа и Пике на своите деца им дале имиња Милан и Саша.

Други пак тврдат дека Вилијам израснал во градот Жале во Либан каде голем број од жителите се Грци и од православна вероисповед, па можно е и тоа да имало големо влијание над Вилијан и Шакира.

Во секој случај нема потврда ни за едната ни за другата шпекулација.

ВИДЕО: Авионот на Путин крие тајна

Арслан Каипкулов чиј сон било да помине некои време во претседателскиот авион Il-96  е исполнет пред Нова Година ги пренел своите впечатоци за разговорот со шефот на државата како и видеото кое го снимил од внатрешноста на „авионот број еден“.

Рускиот претседател Владимир Путин за време на посетата, од Форумот на доброволци на Русија бил претставен проектот „Сонувај со мене“, кој ги исполнува желбите на болните деца.

Секој учлесник на Форумот требало да избере коверт и да исполни нечиј сон. Путин избрал 5 коверти со желби и ветил дека ќе ги исполни, а меѓу нив била и пораката на Аслан.

Должината на малото прсте открива многу за вас

Со помош на овој тест откријте какви сте во љубовта. Само треба да ја погледнете позицијата на малиот прст во однос на домалиот.

1. Ако малиот прст е на линија со домалиот

Твоите комуникациски вештини се на задоволително ниво! Доколку имаш прилика со некого да останеш на само, искористи го тоа на најдобар можен начин. Не размислувај за тоа како ќе ги искажеш емоциите. Уживај во секој ден како да е Денот на вљубените и верувај во себе!

2. Ако малиот прст се наоѓа под првиот дел од домалиот

Дури и доколку некој ти се допаѓа, не го покажуваш тоа јасно. Сакаш прво да видиш што ќе направи другото лице, па ако тоа нe реагира, брзо се разочаруваш.

Доколку веднаш на почеток не откриеш што чувствуваш, веројатно нема многу да постигнеш. Наместо тоа, пробај да комуницираш со СМС, Фејсбук или пронајди заеднички пријател кој би ве споил.

3. Ако малиот прст го преминува првиот дел на домалиот

Ти си прилично умна личност и одлично комуницираш! Изразувањето емоции за тебе е лесна работа. Кон сите постапуваш љубезно и великодушно. Но, внимавај! Многумина тоа ќе го сфатат погрешно и ќе те проценат како вештачка личност.

Шоиќ доаѓа во Македонија!

Откако билетите за првата претстава буквално пламнаа за неколку денови, познатиот срспки актер Милан Лане Гутовиќ најавува свое враќање пред македонската публика... Тој со неговата хит – престава Украдена личност повторно ќе ги дружи Скопјани и тоа на 19 февруари во Домот на АРМ. Овој пат, омилениот Среќко Шоиќ, ќе се дружи и со својата публика во Битола на 20 февруари во НУ Центар за култура, како и во Струмица на 22 февруари во НУЦК Антон Панов. Сите престави се од 19.00 часот, а билетите се пуштени во продажба он лине преку сервисот mktickets.mk, Југотон ГТЦ, како и во продажните салони на Сара Фешн во Струмица и Битола…

Претставата „Украдена личност“ е приказ на моралната слика на практичната, модерната и приспособлива личност за која условите за постигнување на личните цели се невообичаено лесни. Истите овие услови што нему му се лесни, за друга личност би биле целосно неприфатливи бидејќи тие значат понижување и морална пропаст. Со спретност и дух на селски пробисвет, овој лик се приближува до Европската Унија како кандидат за претседател.

Нему ниту еден поставен услов не му е воопшто тежок за исполнување бидејќи ништо од тоа не го чини. Понудата за него е целосно прифатлива, а колаборацијата тој ја нарекува соработка. Диктирајќи ја неговата понуда за претседател, тој со сета нејзина искривоколченост открива дел од личноста што го прават интересен на сцена. Сè што зборува е со леснотија, со измама, вешто ја искривува реалноста и се приспособува на моментот, а сето ова го прави виртуозно со невиност, што одвреме-навреме станува слично на невиноста на едно кротко животно. Мисламе дека овој став е премногу сериозен за веселата и лесна претстава што ве очекува. Таа можеби ќе биде завеса што може да ги покрие некои од сличностите на овој лик со актуелните луѓе што сомнително ги красат нашето време и тешкиот политички момент. Во претставата игра Милан Гутовиќ, а неговите текстови се напишани потпирајќи се на текстот на Миленко Вучетиќ (Бараба). Во претставата ќе го слушате и валцерот на Штраус.

Организатор на претставите е „Бекстејџ медија“.

Популарно