Како изгледа жена која е долго без секс

Фразата дека „на нервозните жени им фали…“, се користи не само на балканот туку и во целиот свет.

Неодамна е објавено дека жените на кои им фали секс можат да се препознаат по извесни карактеристики кои ќе ги воочите ако само малку повнимателно набљудувате:

Пред се`, жената на која и` фали малку акција во кревет е константно нерасположена.

Нервозна е, лута, се` и смета, и секоја ситница и` е доволна да направи проблем.

Покрај тоа, таквите жени обично одат „здрвено“.

Додека жената со задоволителен сексуален живот покрај вас ќе помине релаксирано, оние другите ќе изгледаат како да проголтале метла.

На сето тоа, жените на кои им фали секс изгледаат постари отколку што се.

Тие, имено, често имаат проблеми со спиењето, а исто така не лачат доволно хормони за среќа поради што се вечно нервозни и расположени за кавга.

Зошто е опасно да гледате порно на мобилен?

„Гледањето порно филмови на мобилни телефони претставува многу поголема закана по корисниците отколку гледање порнографија на десктоп компјутери. Оперативните системи на смартфоните, особено Андроид, далеку се понебезбедни од оперативните системи на десктоп компјутерите, со оглед на големата ранливост која ИТ криминалците би можеле да ја злоупотребат“, предупредува „Wandera“.

„Wandera“ исто така спровела истражување кое покажало дека 40 од 50-те најпопуларни порнографски сајтови се чувствителни на вируси.

Станува збор за вируси кои можат да се инсталираат на вашиот телефон и кои можат да собираат приватни податоци за корисничките навики, а хакерите потоа да ги искористат тие сознанија за уценување на сопствениците на мобилни телефони.

Минатата година така протекоа лични податоци на повеќе од 800.000 корисници на сајтот „Brazzers“, а исто така постои начин да некој ги види сите сајтови кои сте ги посетиле иако сте ја избришале историјата, пишува News.

Нема врска со љубов или страст: Еве зошто изневеруваат жените

Големи анкета на странскиот дeјтинг сајт “Gleeden” бара одговор на тоа зошто жените ги изневеруваат своите сопрузи. Речиси 9 од 10 дами кои учествувале во анкетата, изјавиле дека полудуваат од недостатокот на помош во домаќинството. 

Можно ли е тоа да биде главната причина?

Во истражувањето спроведено во форма на интернет анкета, учествувале вкупно 10 000 Француинки. Секоја од нив требало да пополни анкета, во која ќе каже како ѝ влијае расположението од интимниот живот.

Резултатите се неверојатни:

73% од француските дами споделиле дека во даден момент ги изневерувале своите сопрузи. Главната причина за прељубата жените ја наоѓаат во зголемените тензии меѓу нив и партнерите.

84% од жените тврдат дека домашните обврски во најголема мера се одговорни за појавата на тензии меѓу вљубените. Така ја распукува и довербата меѓу нив.

Според истражувачите, кога меѓу две лица кои живеат заедно, се појави жестока противречност за мали нешта (како на пример едноставно перење или кој да пушти правосмукалка), најпогодени се претставниците на понежниот пол.

Податоците од анкетата покажуваат дека една од десет жени  изневерила заради ситни кавги од секојдневниот живот кои поставиле растојание помеѓу неа и нејзиниот сопруг.

Слични резултати беа објавени и во весникот “Брак и семејство” во текот на летото на 2016-та. Американското истражување покажува дека кога сопругот одвојува по 7 часа неделно за задолженија, квалитетот на сексуалниот живот се крева 5 пати.

Овие жени се најнезадоволни од сексот

Истражувањето на јавното здравство на Англија на повеќе од 7.300 жени открива дека една од секои четири жени не е задоволна од својот сексуален живот.

Истражувањата ги опфатија проблемите поврзани со репродуктивното здравје, како и задоволството од сексуалниот живот. Жените во време од 25 до 34 години биле помалку задоволни од својот сексуален живот, додека 49 посто се жалеле на недостаток на сексуално задоволство. Незадоволството на жените е помало кај жените во времетраење од 55 до 64 години.

Истражувањето открива дека жените незадоволни од својот сексуален живот откриле и дека се незадоволни со комуникацијата со партнерот и дека имале дијагностицирани сексуално преносливи болести. Додека оние жени со повисоко ниво на сексуално задоволство се поврзале со непостоење на сексуално преносливи болести, добра комуникација со партнерот и користењето на контрацепција.

Популарно