Баба Ванѓа предвидела уште една пандемија за 2022 година

Слепата јасновитка Вангелија Гуштерова, попозната како Баба Ванѓа, немала толку позитивни пророштва за 2022 година. Имено, пророчицата која го изгубила видот на 12 години, како што се тврди, предвидела природни катастрофи, водна криза, глад и нова пандемија во 2022 година.

Исто така, таа предвидела дека во 2022 година, виртуелната реалност наводно ќе ја преземе контролата врз луѓето кои поминуваат повеќе време од кога било пред екраните, односно кои ќе живеат повеќе во виртуелниот отколку во реалниот свет.

Понатаму, за 2022 година, таа наводно предвидува уште една пандемија, овој пат во Сибир, предизвикана од замрзнат вирус кој ќе се ослободи поради топењето на снегот и мразот под влијание на климатските промени.

Исто така, предвидува дека многу градови ќе бидат погодени од недостиг на вода со големи политички последици бидејќи земјите се принудени да најдат алтернативи.

Таа предвидува и глад во Индија, каде температурите наводно ќе достигнат 50 степени, предизвикувајќи скакулци да ги напаѓаат земјоделските култури. Земјата ќе биде погодена и од земјотреси и цунами.

Нејзините визии за 2023 година, наводно, вклучуваат промени во орбитата на Земјата, астронаути кои патуваат до Венера во 2028 година, муслимани кои владеат со Европа во 2043 година и крајот на универзумот во 5079 година.

Таа предвидела дека во 2046 година, луѓето ќе живеат повеќе од 100 години, благодарение на технологијата за трансплантација на органи. Од 2100 година, таа веруваше дека ноќта ќе исчезне и вештачката сончева светлина ќе осветли уште еден дел од Земјата.

Многу луѓе веруваат дека предвидувањата на Баба Ванѓа продолжуваат да се остваруваат по нејзината смрт во 1996 година. Од друга страна, некои мислат дека нејзините предвидувања се само празни приказни.

(Видео) Ајкула го гризнала за лицето додека ловел јастози

Фишер Хрицко (13) со татко му барал ракови, а додека бркал еден примерок, почувствувал тропкање на ногата. Ајкула му се приближила и успеала да скокне и да му го гризне лицето.

„Тој само скокна надвор викајќи: „Мамо, мамо, ајкула“. Извади ме одовде. Извадете ме од водата“, изјави мајката на Фишер Хриц, Рајанон за „Fox35“.

„Видов голем јастог, го држев во рака. На пат кон површината почувствував удар на ногата, погледнав зад мене и ајкулата ми беше во лицето”, објаснило момчето. „Беше страшно, се обидов да избегам, но сè се случи брзо“ – рече тој.

Мајката на Фишер била задолжена за чамецот додека тинејџерот и неговиот татко биле во водата.

„Искрено, тоа беа најстрашните пет минути во мојот живот. Само што го слушнав тој ужас во гласот на детето, тоа е нешто што не можам да го извлечам од мојата глава“, рече таа.

Таткото на момчето вели: „Кога дојдов до него, видов крв како му тече по лицето и тогаш помислив `што се случи`. Дефинитивно беше шокиран, малку плачеше. Сега ќе има кул приказна за раскажување кога ќе се врати на училиште“.

Кога Фишер и неговиот татко се вратиле во чамецот, побрзале на брегот и во болница. Фишер добил 10 конци на усната.

„Дефинитивно боли, но сега е добро“, рекол тој.

Фишер истакнува дека овој настан нема да го спречи да се врати во океанот.

„Подготвен сум, но се чувствувам како првите неколкупати да бидам малку исплашен, но ќе влезам во вода“ – вели тој.

(Видео) Драма на плажа во Црна Гора

Out… Вака почнува видеото снимено на една од плажите во Црна Гора.

На снимката се гледа поголема група Украинци која е избкрана од вработените на плажата поради тоа што со себе го носеле и вееле украинското знаме.

Погледнете:

Извор: Маркукуле.мк

Популарно