ВИДЕО: Адем и Бајруша живеат под мост во Аеродром, ги издржува синот кој продава пластични шишиња

Животот за еден е мајка, за друг макеа. За Адем и Бајруша за жал животот е макеа. Покрај судбината, со нив се поигруваат и институциите. Адем четири месеци добивал социјална помош, но му ја укинале бидејќи, како што раскажува тој, требало двајцата со Бајруша секој месец да се пријавуваат во Завод за вработување, што за Бајруша е проблем поради нејзината болест.

Под мостот „Близнак“ во Аеродром веќе два месеца живеат Адем и Бајруша со нивниот 30 годишен син. Тука се откако газдите на куќата во која престојувале под кирија, ги избркале, иако редовно ги подмирувале сметките. Единствен кој се спасил од животот под мост е најмалиот син, кој се оженил со ќерката на сопственикот на куќата.

Бајруша токму под овој мост доживеала мозочен удар, по што има потешкотии во говорот. За неа се грижи Адем, кој исто така е болен, од астма. Единствен кој е работоспособен во семејството е синот кој се занимава со собирање пластични шишиња, но би сакал да најде постојана работа. Образование нема, но е вреден и чесен, вели Адем.

Покрај судбината, со нив се поигруваат и институциите. Адем четири месеци добивал социјална помош, но му ја укинале бидејќи, како што раскажува тој, требало двајцата со Бајруша секој месец да се пријавуваат во Завод за вработување, што за Бајруша е проблем поради нејзината болест.


Најчевска: Да се забрани зголемување на бројот на жителите на Скопје

- Да престане да се гради во Скопје. Да се даде забрана за зголемување на бројот на жители на Скопје. Да се дадат сите можни привилегии за секој кој живее надвор од Скопје а доаѓа да работи или студира во Скопје. Да се инвестира во општините надвор од Скопје и да се направат посакувано место за живеење, пишува на својот ФБ профил универзитетската професорка Мирјана Најчевска мерки што според нејзи би го подобриле квалитетот на живот во главниот град.

- Да се инвестира во железница која би ги поврзала сите населени места од Македонија за поголема мобилност на населението независно од возраста.Скопје е монструм. Скопје е нехумано место за живеење и за развој на децата, нехумано место за живеење на старите и секој ден станува се помонструзно место за живеење на било кое човечко суштетсво, додава таа.

Весна Петрушевска: Да си градите и ич да не ви чуе, и така сите ќе умреме

- Јас предлагам во Кисела Вода (многу убава и зелена општина, таму живеам де) да си градите и ич да не ви чуе! Колку паркови имаме, па дрвја... просто се удирам од дрвја кога шетам кучиња... па тоа едни раскошни зелени површини чиниш Швајцарија....за паркинг да не отварам уста (јас се паркирам и на копно и на вода)...и така сите ќе умреме, барем да си градите, иронично коментира актерката Весна Петрушевска откако беше објавено дека кај Расадник ќе никнат уште 100-тина нови згради.

- ДУП МУП се по список да си терате од Кисела Вода, Изворска да направите. Сега не се дишело, туф голема работа. Ако треба ќе престанеме да дишеме, ама да си градите, додава таа.

Ноември дојде, хартиен билет за едно возење во скопскиот јавен превоз нема

И покрај тоа што градските власти ветија дека од 1 ноември ќе стартува користењето на хартиениот билет за едно возење, на оваа поволност граѓаните ќе мора да почекаат уште малку. Реализацијата на тендерот за хартиените билети, заедно со новата мобилна апликација за јавниот превоз и дополнителните валидатори во автобусите, сѐ уште се во тек на реализација.

Од ЈСП – Скопје за „Мета.мк“ не можеа да кажат на кој датум ќе профункционираат новите поволности за користење на скопскиот јавен превоз. Постапката за реализација на договорот е во тек – е единственото објаснување што ни го дадоа од ЈСП.

„Македонски Телеком“ во јули годинава го доби тендерот вреден над 2,2 милиони евра, со кој треба да им се овозможи на граѓаните сами да ја надополнуваат картичката „Скопска“ и да имаат увид во нивната сметка. Воедно, со актуелниот тендер се набавуваат 300.000 електронски хартиени билети за едно возење, како и 400 нови валидатори за картичката „Скопска“ што ќе се постават во градските автобуси. „Телеком“ треба да изработи и мобилна апликација, која во реално време ќе го прикажува возниот ред на линиите од јавниот превоз.

Ставањето во функција на новите поволности за граѓаните веќе неколку пати годинава беше пролонгирано. Последното ветување од крајот на септември беше дека сѐ уште се одвива тест – периодот за реализација на тендерот, а по чие завршување веднаш би се пуштиле во оптек новите билети за едно возење и останатите поволности за патниците.

Популарно