Ова се најсреќните и најнесреќните датуми за венчавка во 2023 година

Еден од најпосебните настани во животот на секоја личност е секако денот на венчавката. Многу младенци го подготвуваат планирањето на венчавката до најмалите детали, но првото нешто што треба да го направат пред да се венчаат е да одлучат за датумот на венчавката.

Паровите кои сакаат да стапат во брак следната година веројатно веќе почнале да го планираат својот најсреќен ден, но можеби не можат да се одлучат за датум за венчавка. Ова се најсреќните и најнесреќните датуми за брак во 2023 година.

Според астролозите, три датуми во 2023 година се особено среќни, додека еден треба да се избегнува бидејќи е неповолен.

Најсреќните датуми за свадба во следната година се 5 февруари, 17 јули, 14 октомври.

Свадба на 5 февруари 2023 година

Според астролозите, ниту една планета не се движи ретроградно на овој датум, што е посебен благослов, но е и полна месечина, што е исто така многу добро.

Периодот на полна месечина со директно движење на сите планети е особено среќен за почеток на брачна заедница и заедно.

Застанете на лудиот камен на 17 јули 2023 година

Астролозите тврдат дека 17 јули е датумот кога Месечината и Сонцето ќе бидат во Рак, што укажува на нераскинлива љубовна врска. Затоа, паровите кои се особено фокусирани на семејството и децата треба да размислат за овој датум бидејќи тој укажува на блиска врска полна со заедништво и хармонија.

Се венчаат на 14 октомври

Друг среќен датум во 2023 година ќе биде 14 октомври, бидејќи на овој датум ќе се случи затемнување на Сонцето. Месечината и Сонцето ќе бидат во дипломатска Вага, знак на партнерство и рамнотежа, што ќе ја донесе потребната хармонија во брачниот живот. Овој датум е многу значаен бидејќи затемнувањата се случуваат само еднаш годишно.

Најнесреќниот датум за венчавка следната година ќе биде 2 септември.

Во 2023 година има само еден датум кој не треба да го изберете за денот на вашата свадба бидејќи е најнесреќниот. Избегнувајте го 2 септември 2023 година бидејќи Меркур на овој ден ќе биде ретрограден што може да предизвика компликации и кавги меѓу партнерите.

Коментари

Популарно