Руска медицина: Брзо отстранување на камен и песок во бубрег

Просото е пристапно, едноставно и навистина чудесно средство за лечење на бубрезите.Многумина тврдат дека просото им помага да заборават на проблемите со бубрезите.

kamen_bubreg_1401087581_670x0-670x325

Во народната медицина се користи како природен лек за лечење на уролитијаза ( создавање на камења во уриналниот тракт). Ефикасното ги чисти бубрезите, го елиминира  песокот, го отстранува ситниот камен од бубрезите и бешиката, како и лечи циститис.

Инаку, просото е една од најпознатите житарици кои поседуваат видока хранлива вредност и лековити својства. Ви предлагаме еден навистина чудесен и делотворен рецепт на руската народна медицина за лечење на бубрезите, кој ќе помогне при чистењето.

Рецепт за отстранување на каменот од бубрегот:

Навечер 1 чаша (200 гр) просо измијте го во топла вода.

Сипете го продото во голема тегла (од 3 литри) и прелејте 2/3 тегли со жешка сварена вода. Преклопете и замотајте во нешто топло и оставете да преноќи така. Наутро ќе забележите бела и матна течност во теглата. Тоа е вашиот лек. Сипете ја течноста во друг сад. Пијте во текот на денот без ограничување, во било која количина, кога и да посакате.

Просото немојте да го фрлате. Сварете здрава каша и искористете ја за појадок ( 1 чаша просо, 3 чаши вода се варат 15 минути). Навечер подгответе нова порција за утредента, по истата постапка. Овој напиток треба да го пиете 10 – 15 минути.

Резултат: после 10 – 15 дена камењата ќе се растопат и ќе излезат заедно со урината, а бубрезите ќе останат исчистени од песокот и камењата. Елиминирано е воспалението, обновени се ткивата на бубрезите и органите на уринарниот тракт.

Оваа житарица не е скапа, а можете да ја пронајдете во сите продавници за здрава исхрана. Воведувањето на просото во својата исхрана, ќе допринесе за здравјето на вашите бубрези.

Шницли во сос со печурки

Направете вистинско гурманско јадење…

СОСТОЈКИ:

450-500 гр шницли

1 главица кромид

1 свежа црвена пиперка

1 лажица доматна паста

200 гр шампињони

200 гр вргањ

1-2 лажици брашно

сол

бибер

оригано

сув зачин

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Тенко исечканите шницли посолете ги, побиберете ги и во малку загреано масло пропржете само да добијат боја. Потоа оставете ги на страна. Во истото масло ставете ситно сечкан кромиди пропржете. Потоа додајте пиперка, доматна паста и печурки. Зачинете, додајте брашно, налијте вода и продолжете со готвење. Потоа вратете ги пропржените шницли во сосот, додајте уште малку вода и гответе заедно десетина минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Готви.мк

Пилешко полнето со зеленчук со бешамел сос

Послужете со салата или прилог по желба

СОСТОЈКИ:

600 гр пилешко филе

300 гр тиквици

1 главица кромид

1 морков

1 јајце

сол

бибер

соја сос

3 лажици масло

бешамел сос

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Месото исечкајте го на тенки парчиња и исчукајте го. Зачинете со соја сос, па посолете и побиберете.

Во тава ставете масло и пропржете кромид исечкан на коцки и изрендани моркови и тиквици. Посолете и побиберете.

Секое парче месо филувајте го и свиткајте. Редете во тепсија. Разматете јајце и прелијте преку месото, а потоа прелијте и бешамел сос. Печете 35 минути на 180 степени.

Добар апетит!

Готви,мк

Телешка чорба

Направете вистинска кафанска телешка чорба…

СОСТОЈКИ:

масло

кромид

500 гр телешко месо

350 гр морков

50 гр целер

20 гр брашно

сол

бибер

зачин

магдонос

1 јајце

кисела павлака

Начинот на подготовка погледнете го во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:

Популарно