Руска медицина: Брзо отстранување на камен и песок во бубрег

Просото е пристапно, едноставно и навистина чудесно средство за лечење на бубрезите.Многумина тврдат дека просото им помага да заборават на проблемите со бубрезите.

kamen_bubreg_1401087581_670x0-670x325

Во народната медицина се користи како природен лек за лечење на уролитијаза ( создавање на камења во уриналниот тракт). Ефикасното ги чисти бубрезите, го елиминира  песокот, го отстранува ситниот камен од бубрезите и бешиката, како и лечи циститис.

Инаку, просото е една од најпознатите житарици кои поседуваат видока хранлива вредност и лековити својства. Ви предлагаме еден навистина чудесен и делотворен рецепт на руската народна медицина за лечење на бубрезите, кој ќе помогне при чистењето.

Рецепт за отстранување на каменот од бубрегот:

Навечер 1 чаша (200 гр) просо измијте го во топла вода.

Сипете го продото во голема тегла (од 3 литри) и прелејте 2/3 тегли со жешка сварена вода. Преклопете и замотајте во нешто топло и оставете да преноќи така. Наутро ќе забележите бела и матна течност во теглата. Тоа е вашиот лек. Сипете ја течноста во друг сад. Пијте во текот на денот без ограничување, во било која количина, кога и да посакате.

Просото немојте да го фрлате. Сварете здрава каша и искористете ја за појадок ( 1 чаша просо, 3 чаши вода се варат 15 минути). Навечер подгответе нова порција за утредента, по истата постапка. Овој напиток треба да го пиете 10 – 15 минути.

Резултат: после 10 – 15 дена камењата ќе се растопат и ќе излезат заедно со урината, а бубрезите ќе останат исчистени од песокот и камењата. Елиминирано е воспалението, обновени се ткивата на бубрезите и органите на уринарниот тракт.

Оваа житарица не е скапа, а можете да ја пронајдете во сите продавници за здрава исхрана. Воведувањето на просото во својата исхрана, ќе допринесе за здравјето на вашите бубрези.

Предлог за денешен ручек

Печена ципура

Подготовка

Рибата прво ја чистиме и миеме. Ја засекуваме на три места и од двете страни. Ја посолуваме и побиберуваме внатре и од надвор. Во секој засек ставаме по тенко исечено парче лимон и тенко сечено парче лук. Вака ја оставаме рибата да се маринира околу час и половина во фрижидер. На плехот во кој ќе ја печеме рибата ставаме стапчиња за ражничиња на растојание од неколку сантиметри и врз нив дијаганолно редиме други стапчиња. Во празните простори од стапчињата ставаме парчиња кромид, лимон и морков и останатиот лук. Врз стапчињата ги редиме рибите. Секоја риба ја полеваме со маслинов зејтин. Во тавата додаваме и 200 милилитри бело вино и ги ставаме да се печат 40 минути на 180 степени .

Ова е одлично за секое утро

Одлучете вие кога сакате да го пиете овој здрав и вкусен пијалок, во зависност од тоа дали ви е потребна дополнителна енергија или за закрепнување.

Ова смуди е вистинска витаминска бомба и речиси веднаш ќе ја поттикне вашата енергија на повисоко ниво, благодарение на хранливото богатство на состојките од кои е направено.

Потребно е:

3 портокали, половина лажица брусница (свежи или замрзнати), половина банана, 1/4 лажица грчки јогурт, малку екстракт од ванила

Излупете ги бананите и портокалите, исечете ги на помали коцки, и заедно со сите други состојки, ставете ги во блендер. Кога сè ќе се соедини убаво и ќе стане хомогено и течно, истурете во чаша и веднаш испијте. Корисниот ефект ќе се почувствува после половина час.

Предлог за денешен ручек

Рендана компир пита

СОСТОЈКИ:

1,5 кг. компир

пола шолја пченкарно брашно

пола шолја бело брашно

пола шолја масло

пола прашок за пециво

2 јајца

сол и бибер

ПОДГОТОВКА:

Се мие, се лупи компирот и се ренда со ренде.

Се загрева рерна на 180 степени и се става да се загрее намастена тепсија.

Се соединуваат сите состојки во плехот и се рамнат, па се става да се пече 30 минути.

Се сече на коцки.

Супер е со јогурт и кисело млеко.

Популарно