Еве од што секоја жена треба да се плаши во староста: Мудро предупредување на Пауло Коелјо

Многу од жените после завршување на некоја врска се соочуваат со ослободување од товарот на минатото и често тој товар го носат со себе долго време.

Сфаќаат дека враќање во односот којшто бил штетен за нив нема никаква смисла, но една од главните причини за тоа е стравот од самотијата.

Еве што вели Пауло Коелјо, каде жените грешат во животот.

После одредено време, маглата се расчистува, а спознанието доаѓа. Сфаќаат дека личноста со која биле има длабоко вкоренети психолошки карактеристики кои не им одговараат. Сфаќаат дека таа личност нема да се смени, но дека можат да го сменат својот живот.

Тоа е момент кај Пауло Коелјо, популарниот бразилски писател, кој го окарактеризирал со своите мудри зборови:

„Доколку не најдете сила да бидете среќни самите со себе, засекогаш ќе бидете осамени и зависни“.

Секоја жена треба да ја бара хармонијата со самата себе и да се чувствува удобно дури и кога е сама. Инаку, почнува да го комплицира својот живот и да ги обвинува другите за својата несреќа.

Осаменоста почнува кога ќе се изгубите себеси

Клучно е да преземете одговорност за своите постапки и да не ја префрлате вината на партнерот, како и да се прифатите себеси такви какви што сте и да не се враќате назад. Осаменоста почнува кога ќе се изгубите себеси.

Дури и мажените жени со деца можат да се чувствуваат осамено, додека пак постојат и оние кои целосно уживаат во својата самотија. Да бидете сами и да се чувствувате удобно во својата кожа е исклучително важно.

Оваа состојба е привремена и не треба да се плашите поради истата.

„Личноста која се чувствува добро кога е сама со себе е заштитена од грешки“, вели Пауло Коелјо.

Тоа може да ги одбие мажите

Осамената жена која не воспоставила хармонија со самата себе може да ги одбие мажите затоа што таквата состојба лесно се забележува.

Секој маж природно бара жена која има самодоверба, која е мудра и разумна. Кога жената ќе помине низ процесот соочување со своето минато, ќе се наполни со позитивни емоции и повторно ќе воспостави контакт со себе, тогаш ќе пронајде виталност и ќе привлече партнер којшто ќе ја цени.

Три симптоми кои укажуваат дека имате запушени артерии

Многумина имаат препреки во артериите уште во двесетите години. Причината е нездрав животен стил, пушење, масна храна, дебелина, недоволно движење...

Како резултат на тоа многу луѓе кои се соочуваат со овој здравствен проблем не се ни свесни што се случува, се додека не стане предоцна.

Ова се трите најчести симптоми кои ви ги покажува телото, а алудираат на запишени артерии со цел на време да ги испитате ризик факторите и да ја промените дневната рутина во корист на вашето здравје.

Непријатност во листовитем бутовите или колковите

Доколу чувствувате непријатност во текот на движењето во пределот на нозете тоа значи дека тие не добиваат доволно крв. Непријатноста во мускулите или грчевите се можни знаци.

Болка во градите

Намалувањето на протокот на крв во градите, стегање, тежина, притисок или чувство на пецкање во пределот на градите, исто така, може да бидат знаци за евентуално запишување на артериите. Овие нешта се јавуваат најчесто по физички или емоционален напор па така дел од лицата не ги приметуваат лесно овие симптоми. 

Губење на видот

Доколку ви се случи привремен прекин на видот или периодично губење на видот само на едното око треба да знаете дека нешто се случува со артериите.

Освен овие симптоми докторите предупредуваат да внимавате доколку страдате од замор, вртоглавица, студени раце или нозе, промена на бојата на кожата.

Чуда се случуваат на денот на Св.Василиј Острошки

Православната црква и верниците во недела го прославуваат Свети Василиј Острошки, големиот чудотворец чии чудотворни дела се познати насекаде.

Уште поголемо чудо и доказ за светоста на Василиј е чудотворната моќ на неговото тело.

Тој, кој во својот земен живот личел повеќе на ангел отколку на човек, го воздигнал својот дух до престолот Божји, а своето тело го обесмртил. Тоа свето тело за време на земското живеење било храм на светиот дух, а по разделувањето со душата, станало ризница на благодети.

Не можат да се набројат разните чудесии, кои Господ преку него ги правел и кои секој ден ги прави и покажува над секој оној кој доаѓа да побара помош од овој голем светец и учител, двигател на православната вера.

Многумина веруваат дека ако се заречат дека на овој ден ќе одат на Духовден во манастирот Острог, нивната болест или болеста на некој нивен близок ќе исчезне „како однесена со вода“. Ако одлучите да побарате помош од овој светец од утре мора да почнете со строг пост, кој ќе трае се додека на Духовден не одите на Острог и таму се причестите.

Доколку познавате личност која се подготвува за вакво патување, треба да и однесете масло, темјан и памук да ги однесе со себе и да ги стави таму да преноќат.

Често се случува ова да го прават и муслиманите и католиците, бидејќи на овие простори сите се уверени во големата чудотворна моќ на Свети Василиј, па се верува дека таму преноќат маслото, памукот и темјанот, се лечат сите болести.

Дебелите луѓе одат почесто на боледување

Европејците со вишок килограми одат 2,5 пати почесто на боледување од останатите луѓе, покажа истражување објавено на Европскиот конгрес за дебелина во Венеција, Италија.

Според истражувањето што опфатило 122.598 работници во 26 европски земји, колку еден човек има поголем вишок килограми, толку е поголема честотата на боледувања.

Најчести наведени причини се болки во зглобовите, дијабетес, депресија или проблеми со срцето, пишува британски „Тајмс“.

Британските работници се трети најобезни во Европа, а бројот боледувања е двојно зголемен во Обединетото Кралство последниве 10 години.

Тоа, според проценките, значи намалување на продуктивноста во британската економија за околу 33 милијарди фунти.

Популарно