Ексклузивно: како изгледа внатре новото Министерство за надворешни работи

Новиот објект на Министерството за надворешни работи е речиси готов. Треба да биде пуштен во употреба до средината на октомври оваа година. Ексклузивно zase.mk преку фотографии ви прикажува како изгледа одвнатре.

Поглед кон куполите од внатрешната страна

Во внатрешноста од двете страни на третиот спрат има отворен простор во висина од 5 спрата, низ кој продира светлина од двете куполи на врвот на зградата

На терасата се поставени бетонски фигури на заслужни личности од целиот свет

Поглед од терасата на најгорниот спрат каде ќе има ресторант,

На самата тераса е поставена прекрасна ограда од ковано железо

Ова е специјален уред кој ќе ги брка птиците од кровот.

Поглед на куполата, кој ве остава без зборови

Од поинаков агол

Како изгледа терасата на кабинетот на Министерот. Поставени се скулптури во народни носии од сите краеви на Македонија

Каков ќе им биде погледот на вработените од работното место

Тераста од кабинетот на министерот.

Внатре во кабинетот на министерот

Како изгледа холот на главниот влез на министерстото. Заборавате дека сте во Македонија

Секаде се поставени модерни светилки, кои одлично се вклопуваат во амбиентот

Дел од канцелариите се направени така што со повлекувањето специјалните подвижни стакла добивате огромна хала за конференција

На приземјето има професионална сала за конференции, во која се поставени специјални простории за преведувачите

Низ целиот објект во кој има 440 простории се поставени модерни спуштени плавони со светилки

Да ве потсетиме овој објект е во Македонија, а оние кои имаат прошетано велат дека е многу поубав и од оние на многу помоќни држави од нашата.

Фото: Вака не се вози ни во Индија

Вистински хаос деновиве. владее низ улиците на Скопје. Граѓаните доставуваат фотографии од несовесни возачи.

Во центарот на Скопје Едниот врти лево каде што е забрането, а вториот вози во грешна насока, вака се вози во центарот на главниот град. Ова е раскрсницата кај Мавровка

Испратено од Жарко

(Фото) Мртви ладни си го раскопаа новит парк во Козле

Кој дал дозвола за поставување на  цевки во Паркот Македонија 2 ден( спроти поранешна Алумина )

Без разлика дали се работи за топловод, гасовод, водовор или било што и да е друго некој кој до вчера коси кубеше за зеленило денеска уништува огромна зелена површина. Одоворот треба да го дадат Град Скопје и општина Карпош но тој несмее да биде дека просторот ќе се врати во првобитна состојба.


После ваквото копање нема да има првобитна состојба. Многу од дрвата ќе се исушат а срушено се и летниковци и реквизити за играње за децата. Дали можеше да се избере да се постави оваа инсталација на само неколку метра понатаму на постоечкиот тротоар каде што нема зеленило? Или враќањето во првобитна состојба е многу поскапо паѓполесноме да се копа во паркот? 

Многу прашања остануваат неодговорени а најсиптоматично е што ќутат и дел од советниците во советот на општина Карпош од СДСМ кои живеат во непосредна близина на овие ровови од 3-4 метри длабочина.

Испратено од Столе

Популарно