Ручек кој ќе ви се допадне на сите!
СОСТОЈКИ ЗА ШНИЦЛИ:
300 гр мелено месо
1 мала главица кромид
1 мало парче леб потопено во млеко
2 чешниња лук
малку црвена пипер
1 јајце
сол
бибер
СОСТОЈКИ ЗА КОМПИР И ЗЕЛЕНЧУК:
500 гр компири на кругови
малку кашкавал
1 црвена пиперка
1/2 тиквица
1 главица црвен кромид
масло
200 гр кисела павлака
1 јајце
малку млеко
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Во меленото месо додајте ситно сечкан кромид и лук, исцеден леб, малку пипер, јајце, сол и бибер и добро изедначете со раце. Правете мали фаширани шницли.
Компирот и зеленчукот посолете ги, побиберете и измешајте. Во намастен плех редете зеленчук, а помеѓу фаширани шницли и кашкавал. Уште малку намастете. Печете на 200 степени околу 50 минути убаво да порумени.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Готви.мк