5 работи што мора да ги премолчите и во најсреќната врска!

За да го задржите мирот во домот, подобро е некои работи воопшто да не ги спомнувате

Иако меѓусебната доверба и искрената комуникација се клучни за успехот на врската, постојат работи за кои едноставно не се зборува.

Звучи како клише, но во некои случаи тишината е навистина златна.

Дури и ако се чувствувате виновно што нешто премолчувате од партнерот, имајте ги на ум последиците што би ги предизвикале доколку кажете сè што ви паѓа на памет.

Пет работи кои е подобро да ги премолчите заради мирот во домот:

Мислењето за неговите или нејзините родители

Прашањето за родителите на партнерот е особено чувствително и тука треба да се биде внимателен. Ако му кажете дека не ви се допаѓа неговата мајка или татко, само ќе создаде непотребна тензија меѓу вас. Ваквите зборови од партнерот само ќе болат, па замислете како би било кога ситуацијата би била обратна, советуваат брачните терапевти.

Работи од минатото

Сосема е добро да споделите некои работи од минатото, но треба да знаете каде е линијата. Партнерот не треба да знае што сте правеле со бившиот и не се препорачува да ги споредувате. Со тоа само ја омаловажувате вашата врска и давате до знаење на вашата поубава половина дека не е доволно добра.

Коментари за домашните работи

Нема потреба да ги миеш садовите или да ги собереш алиштата, тоа ќе го направам сам/а – овие зборови, иако навидум бенигни, всушност го ставаат партнерот во неповолна положба. Го третирате како дете и му давате до знаење дека ништо не може да направи како што треба.

Број на сексуални партнери

Брачните терапевти предупредуваат дека е најдобро да не се споменува бројот на сексуални партнери со кои сте спиеле пред да стапите во врска. Зборувањето за тоа може да предизвика немир во врската, па дури и да го натера партнерот да се премисли. Сето ова најчесто е последица на стравот дека партнерот ќе испадне или премногу или премалку неискусен на тоа поле.

Коментари за изгледот

Ќелавост, висина или влакнетост – тоа се работи на кои не може да се влијае и подобро е да се премолчи за нив. Партнерот може да помисли дека сакате да го промените, дека не ве привлекува или дека не е доволно добар за вас. Тие зборови можеби ќе звучат како критика, па затоа е подобро да ги избегнувате.

Знаци дека помеѓу вас и некоја личност има силна хемија

Да се биде во можност со некого да се дели пријатна тишина е еден од знаците дека постои хемија… Ви откриваме уште пет сигурни знаци дека меѓу вас и вашиот партнер го има „она нешто“.

Тишината е пријатна

Сите сме воделе разговори, кои во одреден момент преминуваат во тишина, поради што често би паничеле дека на лицето спроти нас му е здодевно во нашето друштво. Но да се биде во можност со некого да се дели пријатна тишина е еден од знаците дека има хемија. Вие сте среќна што сте таму со него и знаете дека тоа чувство е обострано.

Се разбирате

Кога ќе кажете нешто, повеќето луѓе веднаш не би сфатиле, но тој точно знае за што зборувате. И обратно.

Допири

Едноставно е: кога ќе ве допре некој што не ви се допаѓа, вие сте сосема свесни за тоа и сакате да престане. Но кога ќе ве допре некој со кого чувствувате хемија, понекогаш тоа можеби нема ни да го забележите, бидејќи тие допири ќе ви изгледаат толку природни што нема причина за тоа да ве изненади.

Телепатија

Тоа е она чувство кога со само еден поглед, без зборови, можете да сфатите што мисли вашиот партнер, па соодветно на тоа се насмевнувате или правите друга мимика за да му покажете дека знаете што точно мисли.

Времето лета

Само со лицето со кое имате хемија часовите ви изгледаат како минути и имате чувство деко со него би можеле така засекогаш бидејќи секогаш ви е интересно. Кога и на дружењето ќе му дојде крај, едвај го чекате идното бидејќи тој ве усреќува и не сакате да бидете раздвоени.

Како да се знаете отсекогаш

Хемијата секако може да се развие со текот на времето, но таа главно се појавува штом запознаете некого. Ако со некого разговарате првпат, а чувстувате како веќе да го знаете, да, тоа е хемија.

Знаци дека помеѓу вас и некоја личност има силна хемија

Да се биде во можност со некого да се дели пријатна тишина е еден од знаците дека постои хемија… Ви откриваме уште пет сигурни знаци дека меѓу вас и вашиот партнер го има „она нешто“.

Тишината е пријатна

Сите сме воделе разговори, кои во одреден момент преминуваат во тишина, поради што често би паничеле дека на лицето спроти нас му е здодевно во нашето друштво. Но да се биде во можност со некого да се дели пријатна тишина е еден од знаците дека има хемија. Вие сте среќна што сте таму со него и знаете дека тоа чувство е обострано.

Се разбирате

Кога ќе кажете нешто, повеќето луѓе веднаш не би сфатиле, но тој точно знае за што зборувате. И обратно.

Допири

Едноставно е: кога ќе ве допре некој што не ви се допаѓа, вие сте сосема свесни за тоа и сакате да престане. Но кога ќе ве допре некој со кого чувствувате хемија, понекогаш тоа можеби нема ни да го забележите, бидејќи тие допири ќе ви изгледаат толку природни што нема причина за тоа да ве изненади.

Телепатија

Тоа е она чувство кога со само еден поглед, без зборови, можете да сфатите што мисли вашиот партнер, па соодветно на тоа се насмевнувате или правите друга мимика за да му покажете дека знаете што точно мисли.

Времето лета

Само со лицето со кое имате хемија часовите ви изгледаат како минути и имате чувство деко со него би можеле така засекогаш бидејќи секогаш ви е интересно. Кога и на дружењето ќе му дојде крај, едвај го чекате идното бидејќи тој ве усреќува и не сакате да бидете раздвоени.

Како да се знаете отсекогаш

Хемијата секако може да се развие со текот на времето, но таа главно се појавува штом запознаете некого. Ако со некого разговарате првпат, а чувстувате како веќе да го знаете, да, тоа е хемија.

Ни во лудило не смеете да ѝ ги кажете овие зборови за време на сексот

Мажите често не размислуваат за тоа колку е лесно со зборови да се повреди жената, но веројатно најлошо е кога тоа ќе го направат за време на сексот.

Замислете сценарио: вие двајца сте во кревет, сè е супер и тогаш мажот случајно кажува нешто (без никаква лоша намера) поради кое жената се чувствува како „покисната“. И моментот на страст поминал.

Многумина поминале низ тоа, а мажите кои се „изгореле“ знаат дека во таква ситуација не е воопшто лесно повторно жената да се доведе во добро расположение. Затоа, за да не ја направите и вие таа грешка, ви пренесуваме листа на работи кои во никој случај не би требало да ѝ ги кажете на жената со која сте интимни во тој момент. Т.е. немојте да ги кажувате ако сакате да продолжите со сексот.

1. Дали доживеала оргазам? 

Ако не го знаете одговорот, веројатно не доживеала.

2. Мојата поранешна девојка обично... 

Нема споменување на поранешните девојки во кревет.

3. Дали обично секогаш ти треба толку време за да доживееш оргазам?

Таа би можела да возврати со потпрашање дали обично ти треба долку долго време за да го пронајдеш клиторисот.

4. Јас не сум љубител на орален секс... 

Секако дека притоа мислите на тоа дека вие не сакате да го пружате, но со задоволство би го примале. И секако дека после тоа таа може да ве погледне бледо и веднаш да ве испрати дома.

5. Не ги спомнувајте родителите. 

Во никаков контекст.

6. Не грижи се. Повеќето жени кои сум ги запознал тешко доживуваат оргазам. 

А, можеби, проблемот е во вас, а не во жените.

7. Име на друга девојка... 

Тоа автоматски ќе ве катапултира од креветот.

8. Не ми е убаво со презерватив. Дали можеме без него, барем овој пат? 

Нема шанси. Подобро спакувајте се и заминете си дома.

9. Мене ми треба многу поголем презерватив. 

Голи сте. Таа ве гледа. Нема потреба да измислувате.

10. За што размислуваш сега? 

Веројатно жената само уживала, но после ова прашање сигурно ќе почне да размислува за нешто.

Популарно