Отворени нови работни позиции во B-Watch, Кромберг и Шуберт, Гранит и многу други!

Денес ви ги издвојуваме најпосетуваните работни позиции од реномирани компании на KARIERA.mk, се надеваме дека ќе го најдете вашето идеално работно место меѓу нив.

Пивара Скопје АД е една од водечките компании во Македонија, заедничко вложување помеѓу Coca-Cola HBC и Heineken. Неговата успешна приказна започна во 1922 година и е резултат на огромна посветеност, енергија, знаење, искуство и тимска работа вложени од генерации професионалци.

Моментално вработува:

УНАПРЕДУВАЧ НА ПАЗАР - ХОРЕКА ПРИЛЕП И БИТОЛА
АГЕНТ ЗА ГРИЖА ЗА КОРИСНИЦИ

Кромберг и Шуберт се фокусира на развој и производство на комплексни системи за ожичување за автомобилската индустрија.

Моментално вработува:

СПЕЦИЈАЛИСТ ЗА ПЛАНИРАЊЕ НА ПРОИЗВОДСТВО
ИНЖЕНЕР ЗА ПЛАНИРАЊЕ НА ПРОЦЕСИ
ИНЖЕНЕР ЗА ОПТИМИЗАЦИЈА НА РАБОТНИ ПРОЦЕСИ
ОПЕРАТОР ВО ПРОИЗВОДСТВО

ПАВ МОТИВИ преку иновативни и сеопфатни услуги, ви овозможува креирање на успешни работни односи, без оглед дали се работи за постојани или привремени работни позиции.

Моментално вработува:

АСИСТЕНТ ЗА ПРОДАЖБА
ТРГОВСКИ ПРЕТСТАВНИК/МРЧЕНДАЈЗЕР
SENIOR OUTSIDE-PLANT (OSP) ENGINEER/DRAFTER (BUTLER AMERICA TELECOM)

ГД Гранит АД Скопје e најголемиот македонски градежен изведувач, чија основна дејност е изградбата на патишта и автопатишта, бренд кој е препознатлив и надвор од границите на Република Македонија. Главните активности на ГД Гранит АД Скопје се градежни активности од областа на високо и нискоградбата, со претежна концентрација на капиталните Проекти кои се обемни и знајчани како по нивната големина така и по нивната сложеност.

Сите активни работни места од ГД Гранит АД Скопје можете да ги најдете ТУКА.

Основана во 2000 год. Фибула Ер Травел брзо го постигна својот огромен успех во областа на туризмот како дел од големата меѓународна групација на Фибула Ер Травел со главно седиште во Анталија, Турција. Така, стана првата компанија зауправување со туристички дестинации во Македонија и Балканот.

Моментално вработува:

СМЕТКОВОДИТЕЛ

Групацијата Виндија опфаќа 14 компании, од кои 8 се со седиште во Хрватска и 6 во соседните земји. Вработува повеќе од 4.000 луѓе. Беспрекорниот квалитет на производите на Виндија е препознаен на бројни меѓународни саеми, што со гордост ја направи компанијата добитник на бројни награди.

Моментално вработува:

ВОЗАЧ ДИСТРИБУТЕР - Ц КАТЕГОРИЈА

Компанијата ФЛУИДИМ дистрибутер на храна и пијалоци од брендот Јaffa моментално го проширува својот тим.

Моментално вработува:

КОМЕРЦИЈАЛИСТ - ШТИП И КОЧАНИ
БРЕНД МЕНАЏЕР

B-Watch е најценет и добро познат бренд за продажба и дистрибуција на часовници во Македонија.

Моментално вработува:

АСИСТЕНТ ЗА ПРОДАЖБА СКОПЈЕ

Дестан ресторан во кој вкусот на храната остана непроменет низ времето.

Моментално вработува:

ПЕРСОНАЛ ЗА РАБОТА

Доколку сеуште сте во потрага по вашето иеално работно место, сите останати активни огласи за вработување можете да ги најдете ТУКА.

Зоран Љутков најави реконструкција на локалитетот „Залив на коските“ на Охридското Езеро

Реконструкција и модернизација на системот за наводнување на комплексот „Залив на коските“ кај Градиште, повторно ставање во употреба на терасата на објектот за пријатен престој на посетителите, а од следната година и интензивни зафати за санација на платформата на наколната населба „Миќов град“ и кровните конструкции на колибите. Тоа денеска од Охрид го најави министерот за култура и туризам, Зоран Љутков, кој беше во посета на локалитетот.

Љутков по обиколката на комплексот заедно со директорот на Музејот и со стручните лица од Заводот за заштита на спомениците и музеј – Охрид посочи дека целиот комплекс е оставен на забот на времето без какви било интервенции за негово одржување, уште помалку некакви вложувања во него.

Бидејќи станува збор за исклучително важен локалитет во Охрид и еден од најпосетените места за туристите што остварува и економски бенефит, Љутков најави дека веднаш ќе се отпочнат поголем број проектни активности во насока на доекипирање и подобрување на условите за работа во комплексот, со цел натамошно нормално функционирање на комплексот.

Вршителот на должноста директор на Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј од Охрид, Горан Патчев, од своја страна посочи дека понекогаш не се во прашање само средствата, туку и лошото менаџирање во управувањето со објектите што масовно се посетени од туристите и слабата поддршка од повисоките инстанци.

– Комплекот се одржува тековно, но може да се санира само онолку колку што се парите. Инаку „Заливот на коските“ на национално ниво е на второто место според приходите, и согласно тоа треба да се инвестира. Ние имаме изработено физибилити студија, така што треба да ги послушаме само добрите предлози и да одиме напред со добри практики, рече Патчев.

Инаку, Љутков уште ја искористи можноста да истакне дека во програмата на работата на Министерството за култура и туризам е предвидено културата да стане профитабилна дејност.

– Затоа и го споивме туризмот заедно со културата, бидејќи сметаме дека со развој и културниот туризам, културата може да стане значајна стопанска гранка, рече тој. 

(Видео) Нова инвестиција во Кисела Вода, ќе има нови 300 вработувања

Градоначалникот на скопската општина Кисела Вода Орце Ѓорѓиевски најави голема инвестиција вредна 20 милиони евра.

На површина од 22 илјади метри квадратни ќе се гради една од најголемите фабрики за производство на кондиторски производи со логистички центар.

Планирано е вработување на 300 лица, а производството е наменето за извоз.

- Големите работи доаѓаат со истрајност и со вистинска соработка. Гордост ми е да најавам дека во општина Кисела Вода ќе започне со изградба на една од најголемите фабрики за производство на кондиторски производи, како и логистички центар. Ова е македонска инвестиција со странски партнер, кои ќе изградат фабрика на површина од 22 илјади метри квадратни. Планирано е вработување на 300 лица, а производството е наменето за извоз. Вкупната инвестиција е 20 милиони евра. Од општина која беше пред банкрот, до општина со која сите се гордееме и каде почнуваат големи инвестиции. Да ни се множат успесите, изјави градоначалникот  Ѓорѓиевски кој сподели и видео на својот фејсбук профил.

Целото видео погледнете го ТУКА

Малолетниците кои беа најдени дрогирани се во стабилна состојба

Во свесна состојба се сите четворица малолетници кои вчера со тешка здравствена слика беа примени на Клиниката за токсикологија.

Директорот на Клиниката, Андон Чибишев утрово потврди дека децата се со стабилни витални параметри.

- Кај сите е докажано присуство на психоактивни супстанци. Не е докажано присуство на алкохол и немаат посериозни повреди, вели Чибишев.

Тие остануваат на Клиниката за токсикологија каде ќе продолжи нивното лекување и надзор.

Продолжува и истрагата за расчистување на целиот случај со малолетниците кои вчера во безсознание беа пронајдени во куќа во Скопје, а по пријава за нарушен јавен ред и мир. 

Популарно