(ФОТО) Потег кој ги воодушеви сообраќајните полицајци: Запреле автомобил чиј возач имал …

Објавено на 09 јануари 2017, 19:16

СПОДЕЛИ:

31.10.2011., Koprivnica – Kontrolna tocka policajaca PU koprivnicko-krizevacke na drzavnoj cesti D2 izmedju sela Subotica Podravska i Rasinja zbog pljacke zlatarne u Ludbregu. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL


Ова е одличен начин да се подобри сигурноста во возењето.

Сообраќајни полицајци запреле автомобил во текот на рутинска контрола и имале што да видат.

Инструмент табла била доста невообичаена. На брзинометарот била залепена фотографија на момче. Кога го прашале возачот зошто го направил тоа, одговорот ги воодушевил.

-Тоа е мојот син. Кога и да ја погледнам таа фотографија знам дека не смеам да возам побрзо од 100 на час , поради него живеам“, кажал возачот кој им измамил насмевка на полицајците.

СПОДЕЛИ: