Кузмановски во конкуренција за најдобар млад среден бек на светот

Објавено на 04 јуни 2016, 14:30

СПОДЕЛИ:

Традиционално, по завршувањето на ракометната сезона, ракометниот портал “Handball-Planet“ ги дава своите номинации.

фф

Во изборот за најдобар млад ракометар на плејмекерската позиција се најде и ракометарот на Металург Филип Кузмановски, кому конкуренција му прават Сандер Сагосен од Алборг (минатогодишен вкупен победник), Јаспер Конрадсон  од Алингсас и Тим Сутон од Либек.

СПОДЕЛИ: