(ВИДЕО) Најстрашната средба со ајкула

Еден нуркач ја имал најстрашната средба со ајкула за време на своето нуркање. Ајкулата го нападнала без никаква провокација од негова страна. Среќа што имал харпунг со него, инаку тешко да излезеше од ситуацијата жив.

(ВИДЕО) Забавата премина во хорор: Морски лав повлече девојче во вода!

Кога луѓето го забележаа морскиот лав, се смееја и го хранеа, но никој не очекуваше дека морското животно ќе го повлече девојчето во вода!

На пристаниште во Канада, мало девојче седи близу до водата. Се доближува морски лав, кој на сите им изгледа мирен и симпатичен. Во еден момент, морскиот лав се подава од водата и го повлекува девојчето со себе.

Девојчето е спасено од нејзин роднина кој веднаш се фрлил по неа во водата и го извлекол трауматизираното дете на безбедно.

Видеото е направено од Мајкл Фуџивара од Ванкувер, кој за локалните медиуми изјави:

– Си седев на пристаништето и еден моркси лав се појави точно пред мене. Го зедов телефонот и почнав да снимам. Морскиот лав привлече многу внимание од туристите, и од малото девојче. Таа и нејзиното семејство се доближија и почнаа да го хранат лавот со леб или нешто друго, и тој се почувствува „комотно“.

(ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО) Кобра го каснала и усмртила синот на овој човек. На змијата и пресудил со голи раце!

Неименуван маж од Карале во Индија убил кралска кобра со голи раце, а ако се за верување информациите со кои располага The Sun, тоа го направил затоа што змијата претходно го каснала и усмртила неговиот син.


cobra by 744videos

ВИДЕО: Срнчето Петре спасено од сигурна смрт

Срнчето Петре родено пред десет дена, ја има судбината на денот на неговото раѓање да ја изгуби мајката, која ја застрелале ловџии.

Брачен пар од Кавадарци го нашле срнчето и се јавиле кај Војо. Позитивен човек кој згрижува животни додека се мали.

Со звукот на автомобилите во маалскиот парк во Скопје, приказната за Петре и дивината ја раскажа Војо. Срнчето во неговите прегратки, го доби својот појадок.

За Војо свеста за згрижувањето на животни се променила во позитивна насока, но се уште треба посебни места за нивно одгледување за да пораснат и да можат живот да го продолжат сами.

Петре останува некое време кај Војо, животот ќе му продолжи во парк каде се чуваат срни и кози. Војо со приказната се надева дека ќе ја промени свеста и кај ловџиите и кај институциите, со верба дека идните приказни за животните нема да бидат за нивното истребување.

Популарно