Подгответе го ова вкусно јадење и уживајте!
СОСТОЈКИ:
2 јајца
сол
бибер
50 гр пармезан
магдонос
пилешки гради
маслиново масло
путер
70 гр брашно
1 чаша бело вино
100 мл бујон
2 чешниња лук
сок од половина лимон
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Измешајте јајца, сол, бибер и пармезан, па додајте магдонос и измешајте.
Пилешкото бело месо пресечете го на половина но не до крај (како што е прикажано во видеото). Извалкајте го во брашно, па во смеса со јајца и пржете во маслиново масло и путер додека не биде готово, потоа ставете го на чинија.
Додајте во тавата бело вино, бујон, лук, сок од лимон, путер и магдонос. Пригответе го сосот, па вратете го месото во него.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“