Влатко Лозаноски ќе стане персона нон грата на Евросонг?

Европската заедница му се закани на Лозано дека ќе го изгуби правота да се појавува на Евросонг, бидејќи се почуствувале навредени од него и од неговата колешка Есма.

Здруженијата на хомосексулаците се закануваат дека Лозано ќе стане непожелен на Евросонг, поради тоа што наводното се чувствувал непријатно во Малме поради нив.

Ова е она што последните денови го пишуваат се поголем број членови на евровизиските форуми после хомофобичните изјави на Есма Реџепова кои се актуелни деновиве во сите пишани и електронски медиуми.

Имено Есма за српски Курир изјави дека Евровизија е забава за хомоси и дека зад организацијата на фестивалот стои геј лоби. Тврди дека нејзиниот колега Влатко Лозаноски, наводно, не смеел да излезе од хотелот, затоа што гејовите на секој чекор го штипкале за задникот.

Дел од расправата околу тоа на Лозано да му се оневозможи пристап на Евровизија и заканите на геј здруженијата дека повеќе не е добредојден, можете да прочитате на ESCUnited.

(Фото) Им ја раскопаа улицата и повеќе од 1 година никој нејќе да ја поправи

Повеќе од една година жителите на скопската улица Козле 1 во Нерези кога ќе заврне дожд мораат да носат чизми затоа што цела улица е покриена со кал.

Проблемот се појави кога јавното претпријатие за Водовод и канализација ја раскопа улицата (изградена од самопридонес) за да постави цевки и ја остави така.

Сега и Водовод и Општина Карпош си префрлаат кој е домен да ја поправи улицата, а во меѓувреме ние си газиме и возиме е по кал кал како да живееме во 18 век. Има ли некој да пресече и да одлучи кој треба да ја поправи улицата?

Испратено од Еллам

Фото: Вака не се вози ни во Индија

Вистински хаос деновиве. владее низ улиците на Скопје. Граѓаните доставуваат фотографии од несовесни возачи.

Во центарот на Скопје Едниот врти лево каде што е забрането, а вториот вози во грешна насока, вака се вози во центарот на главниот град. Ова е раскрсницата кај Мавровка

Испратено од Жарко

(Фото) Мртви ладни си го раскопаа новит парк во Козле

Кој дал дозвола за поставување на  цевки во Паркот Македонија 2 ден( спроти поранешна Алумина )

Без разлика дали се работи за топловод, гасовод, водовор или било што и да е друго некој кој до вчера коси кубеше за зеленило денеска уништува огромна зелена површина. Одоворот треба да го дадат Град Скопје и општина Карпош но тој несмее да биде дека просторот ќе се врати во првобитна состојба.


После ваквото копање нема да има првобитна состојба. Многу од дрвата ќе се исушат а срушено се и летниковци и реквизити за играње за децата. Дали можеше да се избере да се постави оваа инсталација на само неколку метра понатаму на постоечкиот тротоар каде што нема зеленило? Или враќањето во првобитна состојба е многу поскапо паѓполесноме да се копа во паркот? 

Многу прашања остануваат неодговорени а најсиптоматично е што ќутат и дел од советниците во советот на општина Карпош од СДСМ кои живеат во непосредна близина на овие ровови од 3-4 метри длабочина.

Испратено од Столе

Популарно