Трамп одлучи: Бејли заминува од Македонија – позната и неговата замена

 Нова амбасадорка на САД во Македонија ќе биде Кејт Мари Бурнс . Нејзината номинација од претседателот Доналд Трамп ќе треба да биде одобрена од Сенатот на САД.

Според соопштението од Белата куќа, Кејт Мари Бурнс е дипломат од кариера и доаѓа од Атина каде од септември 2017 година што ја вршела функцијата заменик-шеф на Мисија во амбасадата на САД во Атина.

Претходно била заменик-шеф на мисија и заменик- постојан претставник на Мисијата на САД во ОБСЕ во Виена, Австрија.

Коментари

Популарно