ВИДЕО: Во Италија и Австрија падна снег

Снег го забеле Тирол, планински крај во срцето на Алпите во Австрија.

Во селото на надморска висина од 1.470 метри, завладеа вистинска зимска идила иако календарски е се уште лето.

Снег падна Ливињо во северозападна Италија, каде е забележан и огромен пад на температурите, а снег вееше и на места понски од 2000 метри, што е многи невообичаено за овој период од годината.

Коментари

Популарно