Шилегов: Од догодина за да фрлите ѓубре во контејнер во Скопје ќе треба да имате картичка

Една од новините што ја подготвува Петре Шилегов, градоначаникот на Град Скопје за следната година е станарите да можат да ги отвораат контејнерите пред својата зграда со картички за никој друг да не може да им ги узурпира.

Оваа идеја Шилегов ја претстави како гостин во телевизиската емисија „Топ Тема“ и додаде дека контејнерот нема да се отвора доколку не се покаже картичката. 

Според Шилегов, станува збор за смарт-контејнери кои ќе им сигнализираат на комуналните служби дека се полни и дека треба да бидат наскоро испразнети.

Коментари

Популарно