Заев: Hаграда од 20% од основната плата за 2 месеци ќе добијат вработените во здравството кои се во првите редови со коронавирус

Вработените во здравството кои се во првите борбени редови во битката со КОВИД19 ќе добијат награда од 20% од основната плата за 2 месеци. Оваa одлука е донесена како во рамки на третиот пакет економски мерки на Владата предводена од #СДСМ.

Наградени ќе бидат сите здравствени и нездравствени работници вклучени во работа со пациентите заболени од коронавирус. Никој нема да биде изоставен, сите се земени во предвид – Напиша лидерот на СДСМ, Зоран Заев на својата фејсбук страница.

Коментари

Популарно